330 BİN LİRALIK HAKKINI ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DAĞITTI..!

Seçime giden ÇTSO’da yeniden aday olan Başkanı Selçuk Semizoğlu, kimseden oy istemediğini söyleyerek sadece hakkınızı helal etmenizi istiyorum dedi. Son bir ayda oy istemek samimiyetsizliktir, benim fıtratımda yok diyen Semizoğlu; “4,5 senede yaptığımın karnesini bir sonraki dönemde aday isen alırsın. Seçilmişse yapabilmişsindir. Seçilmemişse yapamamışsınızdır” dedi…

330 BİN LİRALIK HAKKINI ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK DAĞITTI..!
Yayınlama: 15.09.2022
3.797
A+
A-

Seçime giden ÇTSO’da yeniden aday olan Başkanı Selçuk Semizoğlu, kimseden oy istemediğini söyleyerek sadece hakkınızı helal etmenizi istiyorum dedi. Son bir ayda oy istemek samimiyetsizliktir, benim fıtratımda yok diyen Semizoğlu; “4,5 senede yaptığımın karnesini bir sonraki dönemde aday isen alırsın. Seçilmişse yapabilmişsindir. Seçilmemişse yapamamışsınızdır” dedi.

En büyük icraatının ise Oda’ya siyaset sokmamak olduğunu iifade etti Semizoğlu, daima dik durduklarını ve kula kulluk etmediklerini söyledi…

 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 2022 yılının 2. Ortak Komite Toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı.

 

HER BİRİNİZDEN HELALLİK ALMAK İSTERİM…

 

21 Meslek Komitesinin Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Ortak Komite toplantısını helallik isteyerek açan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: “2018-2022 çalışma dönemimizin son Ortak Komite toplantısında beraberiz. Konuşmama başlarken 4,5 senedir verdiğiniz emeklerden dolayı her birinizden helallik almak isterim. Bizde varsa bizim ki helal olsun. Buralara vaktinizi, nakdini harcayarak geliyorsunuz. Öncelikle bu gönüllülük esasına göre yapılan bir görev. Her şeyden önce Çanakkale diyoruz. İş olmadan aş olmuyor, aş olmadan hiçbir şey olmuyor. Ticaretin mümkün olduğu kadar önünü açmaya, yönlendirmeye fikir vermeye çalıştık hep birlikte. Onun için lütfen haklarınız helal ediniz. Biliyorsunuz 16 Ekim’de yeni arkadaşlarımızın seçileceği seçimlerimiz olacak. Orada da hepinizi tam kadro görmek istiyorum. Neticede tecrübe var, neticede istek var. İnşallah aynı ekip devam ederiz” dedi.

 

PANDEMİNİN ARKASINA SIĞINMAK BENİM FITRATIMDA DA YOK…

 

Başkan Semizoğlu konuşmasına şu cümlelerle devam etti; “4,5 yıllık görev süremizin yarısı pandemi ile geçti. Tabi biz icra organıyız. Pandeminin arkasına sığınmak benim fıtratımda da yok. Sığınmakta doğru değil pandemide. Pandemi boyunca da online toplantılarımızı yaptık. Bu dönemde ben Yönetim Kurulu Başkanı olarak birçoğunuza abi diyorum, birçoğunuz da kardeşimsiniz. Yönetim Kurulu Başkanı olarak kimsenin telefonunu açmamazlık yapmadım. Kimin ne işi varsa da koştuk elimizden geleni yaptık. Pandemi de geldi geçti. İnşallah Allah bizi bundan sonra böyle bir şey ile karşılaştırmaz diye düşünüyorum, dua ediyorum.

 

ODAMIZIN DENK BÜTÇESİ 8 MİLYON LİRA…

 

Odamızın şeffaflık, hesap verebilirlik ve azami tasarruf ilkelerimizden asla taviz vermeden hizmetimizi vermeye çalıştık, bu 4,5 senelik dönemde. Biz denk bütçe yaparız her yıl. Bu yılki denk bütçemiz 8 milyondur. Ağustos sonu itibariyle gelir bütçemizin %84,85’ini gerçekleştirdik, gider bütçemizin % 56,80’i gerçekleşmiştir. Gider bütçemizin %56,80’i gerçekleştirdik derken bunun yarısından fazlası zaten personel giderimiz. Bülend Engin Bey’in istifasından sonra 6 aylık bir seçilmemiş başkanlık dönemim vardı. Şimdi de 4,5 yıl seçilmiş başkanlık dönemim var. Bu dönemde bütün oda personeline yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çünkü hiçbirisi başımı öne eğdirmedi. Oda ile ilgili hiçbir haklı şikayet almadım. Yani şikayet oluyor ama haklı şikayet almadım. 17:30’da mesaisi biten sekretaryamız, Ticaret Sicil Müdürümüz Şerife hanım akşam 19:00-20:00’lere kadar üyelerimizin işlerini bitirmeye çaba sarf ettiler. Huzurlarınızda onlara da teşekkür etmek istiyorum. 

 

330 BİN LİRA HUZUR HAKKINI BURS OLARAK DAĞITTI…

 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Ezine Gıda OSB ve GESTAŞ A.Ş.’de doğal yönetim kurulu üyesiyim. Temsilen öyle oluyor. Her ikisinden de huzur hakkım var. Her ikisindeki huzur hakkım kesinlikle benim şahsi hesabıma girmeden direk Oda’nın Şirket hesabına (burs hesabına) yatmıştır. Toplamda 330.000,00 TL civarındaydı.

Bu sene biraz daha artar, onu da belirtmek istiyorum. Bugün son toplantımız olduğu için daha çok sizlere söz vermek istiyorum. Onun için kısa bir bilgilendirmeden sonra sizlerin söz almasını isteyeceğim.

 

SON BİR AYDA OY İSTEMEK SAMİMİYETSİZLİKTİR…

 

Odamızın, Çanakkale ekonomisine hayat veren 8714 üyesi var. Bu 8714 üye yarının ne olacağını bilmeden her sabah besmele ile işyerini açıyor. Yanında 3 kişi çalıştıran var. 3 kişiden 6000 kişiye çalıştıran böyle bir makasla sigortasını, vergisini ödeyen iş yapabilirse, evine ekmek götürebilecek. İş yapamazsa evine ekmek götüremeyecek 8714 üyemiz var. 8714 üyenin sorunu benim sırtımda. Ben bundan memnunum. Ben bundan mutsuz falan değilim. Ayın 15’inde kartı sokup da maaş alan insanlar değiliz biz. Şimdi bu kolay bir şey değil. Devlet memuru olsan oturursun. Yeri geldi bürokratlarımızı eleştirdik, belirli bir üslupta. Yeri geldi seçilenleri eleştirdik. Bakın ben şimdi seçim dönemindeyiz. Kimseden oy istemiyorum. Son bir ay kala kimseden oy isteme gibi bir fıtratım yok. Çünkü ben 4,5 senedir ben ve meclis üyesi komite üyesi arkadaşlarım çalıştık zaten. Son bir ayda adamdan veya insandan oy istemek samimiyetsizliktir. 4,5 senede yaptığımın karnesini bir sonraki dönemde aday isen alırsın. Seçilmişse yapabilmişsindir. Seçilmemişse yapamamışsınızdır. Bu kadar basit. Her doğru her yerde söylenmez lafına tamamen karşıyım. Laf doğru ise belli bir üslup ile her yerde söylenir.

 

EN BÜYÜK İCRAATIM ODA’YA SİYASET SOKMADIM…

 

Biz Odaya hizmet etmek için geldik. Yönetim Kurulu’muz ve Meclisimiz hizmet anlayışı ile devam ettik. 4,5 senede Selçuk başkan ne yaptı? diye sorarsan en büyük icraatım ben bu Oda’ya siyaset sokmadım. Bir tane siyasi parti geldi. Eski Oda binamızın yerini istedi. İl başkanlığı binası yapacaklarmış. Bir tane değil hangisi isterse istesin olmaz. Biz bunlara dik durduk. Bugün benim ve yönetimimin bir, iki, üç tane gazeteci demeye ağzım varmıyor. Ama onlar kendilerine gazeteci diyorlar, biz de gazeteci diyelim. Bu eleştiri yağmurunda olmamızın sebebi bunlar. Biz kula kulluk etmedik. Biz üyemizin hizmetinde olduk. Önümüzdeki dönem yine ben adayım. Hepinizin de aday olmasını istiyorum.

 

SEÇİLENLER YAĞ ÇEKİLEN DEĞİL HİZMET GETİREN OLMALI…

 

TOBB Başkanımız Rıfat Bey’in söylediği şu; “ Biz kanun yapıcı değiliz biz cezalandırıcı da değiliz. Biz üyemizin avukatıyız.” Bizim üyemiz bürokrasi de sorun yaşıyorsa, herhangi bir kurumda haksızlık yaşıyorsa biz onun takipçisi olmalıyız. Biz de onu elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Bizden onun sorununu ona taşımayalım veya o kuruma bunu götürürsek ayıp olur düsturu hiçbirimizde olmadı. Ben seçilenin yağ çekilen değil hizmet etmesi gereken bir insan olması taraftarıyım. Bizim Türkiye’de işler biraz ters. Adam seçiliyor, insanlar ona yağ çekiyor. Ben seçilirsem sizin oyunuz ile seçiliyorum. Benim seçilmemde koltukta oturmamda sizin hakkınız var. Dolayısıyla benim size hizmet etmem gerekiyor. Çok özür dilerim, sizin bana yağ çekmeniz gerekmiyor. Bu Ticaret Odasında da böyle, Baroda da, Mecliste de, Belediyede de böyle olması lazım. Ama bazı yerlerde iş tam tersine dönüyor. Bende öyle üslup yok. Bana oy veren veya vermeyen bu Odanın 8714 üyesinin hizmetkarıyım. 

 

BÜTÜNLEŞMEYE VE DEDİKODU DEĞİL FİKİR ÜRETMEYE İHTİYACI VAR…

 

Öyle olması gerekiyor. Yoksa niye çıkıyoruz koca koca adamlar bir ay işimizi gücümüzü bırakıp seçim için koşturuyoruz. Bu gönüllük esası. Benim Yönetimim, Meclisim ve Sekretaryam hakkında hiç kimse hiçbir şey konuşamaz.

Her birinize tekrar teşekkür ediyorum. Her biriniz ile çalışmak çok güzeldi. Yine her biriniz ile çalışma isteğimi dile getirmek istiyorum. Mazereti olanlar olabilir. Ama adaylık sürecinde şunu net bir şekilde ifade edeceğim. Selçuk Semizoğlu ve grubunun hiçbir şekilde hiçbir grupta bölücü hiçbir hareketi olmayacaktır. Hiçbir grupta mevcut arkadaşlarımızın karşısına benim yanımda olacağını bileyim bilmeyeyim hiç önemli değil, hiçbir şekilde liste çıkmayacak. Çünkü sadece Çanakkale değil Türkiye’nin birbirini sevmeye, bütünleşmeye, ve dedikodu değil fikir üretmeye ihtiyacı var. Bu anlayış ile her birinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Gerçekten sizinle çalışmak çok güzeldi. Biraz da duygusallaşıyor insan.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş