AHISKALI’NIN BAŞI BÜYÜK DERTTE..!

AHISKALI’NIN BAŞI BÜYÜK DERTTE..!
Yayınlama: 23.06.2023
Düzenleme: 23.06.2023
4.939
A+
A-

İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanan AK Parti Çanakkale eski Milletvekili Bülent Turan’ı danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’ya yönelik artan şikayetler sonrası hakkında soruşturma açılmasının an meselesi olduğu öğrenildi.

 

İddialar hakkında ifade vererek savunma yapması beklenen Ahıskalı’nın soruşturma sonucuna göre ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor…

 

2015 yılında milletvekili adayı olan Bülent Turan ile birlikte Çanakkale’nin, “Üstat” lakabıyla tanıdığı danışmanı Yavuzhan Ahıskalı’nın başı bugünlerde meslektaşlarıyla dertte. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan Ahıskalı’nın Çanakkale’de oda kaydı olmadan kaçak çalıştığı iddiasıyla hakkında çok sayıda şikayet yapıldığı ortaya çıktı.

 

ALTERNATİF OFİS BAŞINA DERT OLDU…

 

İstanbul’da serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yapan Yavuzhan Ahıskalı, Bülent Turan’ın AK Parti Çanakkale Milletvekili olmasıyla birlikte mesleki faaliyetlerine ara vererek Çanakkale’ye taşınmış ve hayatına Turan’ın danışmanı olarak devam etmişti.

 

Ancak 3 dönem kuralına takılan Bülent Turan yeniden milletvekili olamayınca Ahıskalı’nın danışmanlığı da sona ermişti. Bu beklenmedik gelişme karşısında Çanakkale ile bağını koparmamak için B Planını hayata geçiren Danışan Ahıskalı, şahsı adına alternatif bir ofis açtı. Fakat o ofise oda kaydı yaptırmadan mesleki unvanını içeren tabela asınca başı meslektaşları ve kanunlarla derde girdi.

 

 

TEBRİK BEKLERKEN TEPKİ ALDI…

 

Çanakkale Adliye Sarayı karşısında bulunan lüks bir iş merkezinde ofis tutan Danışman Yavuzhan Ahıskalı, kapısına adıyla birlikte Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) logosunu astı.

 

Ahıskalı yeni ofisi için açılış yapmasa da bazı medya organlarında haber olunca Çanakkale’de faaliyet gösteren serbest muhasebeci mali müşavirler, meslektaş olduklarından yeni haberdar oldu. Fakat meslek kanununda çok önemli bir detayı atlayan Ahıskalı, meslektaşlarından tebrik beklerken tepki gördü.

 

İstanbul’a kayıtlı olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Yavuzhan Ahıskalı’nın yasak olmasına rağmen Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasına kayıt yaptırmadan unvan içeren tabela asarak faaliyete geçtiği iddia edildi. Meslektaşları kaçak çalıştığına dair odaya şikayet yağdırırken reklam yasağını da ihlal ettiği ileri sürüldü.

 

DİSİPLİN KURULU AĞIR CEZALANDIRABİLİR…

 

Şikayetleri ihbar kabul eden Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının Yavuzhan Ahıskalı hakkında soruşturma açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Disiplin Kuruluna sevk edilirse Ahıskalı’nın ifadesi alınarak savunması da istenebilecek. İnceleme sonunda Disiplin Kurulunun, Ahıskalı hakkında geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma, yeminli sıfatını kaldırma yada meslekten çıkarma gibi ciddi cezai müeyyideler uygulayabileceğine dikkat çekiliyor.

 

 

MESLEKTEN MEN YETKİLERİ VAR…

 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Disiplin Yönetmeliğine göre alınabilecek disiplin cezası türleri şu şekilde belirtiliyor;

Madde 4 — Meslek mensuplarına ve aday meslek mensuplarına uygulanacak disiplin cezaları şunlardır:

a) Uyarma : Meslek mensubuna ve aday meslek mensubuna, mesleğin yürütülmesinde daha dikkatli davranması gerektiğinin yazı ile bildirilmesidir.

b) Kınama : Meslek mensubuna ve aday meslek mensubuna, görevinde ve davranışlarında kusurlu olduğunun yazı ile bildirilmesidir.

c) Geçici olarak mesleki faaliyetten alıkoyma : Mesleki sıfatı saklı kalmak koşuluyla altı aydan az, bir yıldan fazla olmamak üzere, mesleki faaliyetten alıkoymadır.

d) Yeminli sıfatını kaldırma : Yeminli Mali Müşavirin yeminli sıfatının kaldırılması ve mührünün geri alınmasıdır.

e) Meslekten çıkarma : Meslek mensubunun ruhsatnamesinin geri alınarak bir daha mesleği yürütmesine izin verilmemesidir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş