ŞEHİDİNE DUA BEKLERKEN BEDDUA ALDI..!

Şehit Astsubayın defnedildiği mezarın kendilerine ait olduğunu iddia eden aile, gözü yaşlı şehit annesinin kabusu oldu. Çeşitli hakaret, küfür ve tehditlere maruz kalan ve üzerine araç sürülerek canına kast edilen şehit anası, korkudan evladının mezarı başında dua edemez hale gelirken son olarak kendisine destek veren engelli bir komşusu da saldırıya uğrayarak darp edildi…

ŞEHİDİNE DUA BEKLERKEN BEDDUA ALDI..!
Yayınlama: 26.10.2022
7.102
A+
A-

Şehit Astsubayın defnedildiği mezarın kendilerine ait olduğunu iddia eden aile, gözü yaşlı şehit annesinin kabusu oldu. Çeşitli hakaret, küfür ve tehditlere maruz kalan ve üzerine araç sürülerek canına kast edilen şehit anası, korkudan evladının mezarı başında dua edemez hale gelirken son olarak kendisine destek veren engelli bir komşusu da saldırıya uğrayarak darp edildi…

 

Sivas’ın Kangal İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Yerli, 27 Mayıs 2018 yılında arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla şehit düşmüş ve düzenlenen askeri törenle Çan Şehir Mezarlığında toprağa verilmişti.

 

Ancak acılı şehit ailesi o günden sonra başlayan mezar kavgası nedeniyle bir daha huzur görmedi. Şehidin defnedildiği mezar yerinde hak iddia eden ailenin taciz ve saldırıları dozunu arttırarak devam ederken gözü yaşlı şehit anası Sebahat Kiraz oğlunun mezarına dua etmek için dahi gidemez oldu.

 

Yaşanan acı olayı kamuoyu ile paylaşan Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Başkanı Halil Turhan, mezar yerinin devlet ve belediyenin belirlediği bir alan olduğunu vurgulayarak şehit ailesinin mezar yeri konusunda bir dahli olmadığının altını çizdi.

 

ÖNCE HAKARET VE TEHDİT ARDINDAN CANA KAST…

 

Mezarın yapımına 15 Kasım 2019 tarihinde başlandığını belirten MHP’li Başkan Turhan; “Tapulu ve yazılı hiçbir resmi kaydı bulunmayan biri dolu olmak üzere 4 mezar yerinin kendilerine ait olduğunu söyleyen iki kişi, Şehidin oraya defnedilmesini hazmedememişlerdir. Bu kişiler mezar yapımı sırasında Şehit annemize ve komşusu olan aileye sahip çıkan MHP eski Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Seymen ve oradaki ustalara sürekli tehdit ve hakaretlerde bulunup mezar yapımı çalışmalarına engel olup çalışmaları durdurmuşlardır. Daha sonraki zamanda daha da çirkinleşerek cana kast etmek maksadıyla Şehit Annemizin ve komşusunun üzerine araç sürmüşlerdir” dedi.

 

ŞEHİT OĞLUNUN MEZARINA GİDEMEZ OLDU…

 

Mezar ziyaretine gittiğinde hemen her defasında oraya gelip tacizlerine devam etmişler diyen Halil Turhan; “Bu yapılanlar neticesinde Çan İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Çan Belediye Başkanına ve Çan İlçe Kaymakamına durumu anlatarak gerekli bilgiler verildi. Sonrasında İlçe Kaymakamımız yaptığı tahkikat neticesinde mezar inşaatına devam edilebileceğini Şehit Annemize ve ustalara bildirilmiştir. Mezar yapımı çalışmalarına devam edildiği bu ikinci süreçte her türlü hakaret, küfür ve tehdit ifadelerini kullandıkları ağza alınmayacak laflarla sürdürmeye devam etmişlerdir. Yaşanan bu olumsuz olaylardan dolayı Şehit Annemiz Şehit oğlunun mezarına yalnız gidemez olmuştur” şeklinde konuştu.

 

HAPİS VE PARA CEZASI VERİLDİ…

 

Olayın en sonunda yargıya taşındığını ifade eden MHP Çan İlçe Başkanı Turhan, açıklamalarına şu cümlelerle devam etti; “Mahkemenin neticesinde şehit ailemizin lehlerine karar verilmiştir. Bu suçlar neticesinde bahsi geçen iki şahıs hakkında ayrı ayrı hakaret ve tehdit suçlarından ikisine de hapis ve para cezası verilmiştir.

 

DESTEK VEREN KOMŞUYU DÖVDÜLER…

 

Yine 24 Ekim 2022 Pazartesi günü Çan Kapalı Pazar yerinde bu kişiler ve oğlu, MHP Belediye Meclis üyemiz Mehmet Seymen ve eşini gördükleri yerde ‘Bunun hesabını soracağım’ diyerek tehdit etmişlerdir. Eski Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Seymen bu kişilerin oğlu tarafından darp edilmiştir. Bu olayla birlikte olay tekrardan emniyete intikal etmiştir.

 

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI…

 

Yaşanan bu kötü süreç sonuç olarak son raddeye gelmiş bulunmakta ve bıçak kemiğe dayanmıştır. Bende Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Başkanı olarak konuyu yakından takip ediyorum ve baştan sona Şehit Annemizin ve Mehmet Seymen beyefendinin yanında olduğumuzu bildirirken, bu vesile ile bildiklerimi sizlerle paylaşıyorum.

 

İNSANLIKTAN NASİPLERİNİ ALMAMIŞLAR…

 

Şehidine, Şehit Annesine engelli bir insana saygısı olmayan böyle insanların, insanlıktan nasibini almamış böyle edepsizlere, hangi kötü sözü söylesek kelimeler kifayetsiz kalacaktır. Böylesi bir olayın Çanımızda yaşanması bizleri derinden etkilemiş olup siz değerli kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duydum, böyle bir olayın tekrarlanması durumunda bu edepsizleri kamuoyuna deşifre edeceğimizi bildirir, yargılama sürecini de yakından takip edeceğiz.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş