YARIMADAYI ATEŞE ATIYORLAR

Eceabat çöplüğü sorunu kanayan yara olmaya devam ediyor. Yangınların yaz kış eksik olmadığı çöplük çevreye zarar vermekle kalmıyor Tarihi Yarımadanın yeşil örtüsünü de tehdit ediyor. 2012 yılında kapatılan bu alana Eceabat Belediyesi’nin çöp dökmeye devam ettiği iddia ediliyor.

YARIMADAYI ATEŞE ATIYORLAR
Yayınlama: 12.12.2016
3.795
A+
A-

İlk değil son da olmayacak

 

Eceabat çöplüğü Eceabat’ın kanayan yarası olmaya devam ediyor.  Sürekli yangınların çıktığı ve günlerce devam ettiği çöplük alanı orman için büyük tehdit oluşturuyor. Son olarak iki gün önce çöplükte başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alan için büyük tehdit oluşturdu.

 

Kakmadağ mevkisi yakınlarında bulunan çöplükte çıkan yangına Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı, Eceabat Orman İşletme Şefliği ile Eceabat Belediyesine ait itfaiye araçları ve arazözler müdahale etti. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda dozer, greyder ve iş makinesi yangının büyümemesi için yoğun çaba sarf etti.

 

‘‘Ormanı yakmadan rahat etmeyecekler’’

2012 yılında Tarihi yarımadanın atıklarını düzenli depolama ve geri dönüşümü sağlamak için Çanakkale Özel İdaresi, Gelibolu, Eceabat, Evreşe, Kavakköy ve Bolayır belediyelerinden oluşan Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği kurulmuş İller Bankası’nın desteği ile bölgenin en önemli ihtiyacı olan, katı atık düzenli depolama tesisi bölgeye kazandırılmıştı.

 

Tesis bölgeye kazandırıldı ama Eceabat rahat bir nefes alamadı. Bölgede tüm belediyeler ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı çöplerini Gelibolu’daki tesise dökerken Eceabat Belediyesi ve Kilitbahir Köyü Muhtarlığının çöplerini yasak olmasına rağmen bu alana döktükleri ileri sürüldü. Belediyenin mazot masrafından kaçmak için topladığı çöpleri Gelibolu’da ki tesis yerine Eceabat’a döktüğünü iddia eden vatandaşlar, ‘‘Yıllardır bu soruna çare bulunamadı. Çöp dökmek yasak dökülüyor. Çöplüğün yanmadığı gün yok. Ormanın içinde çöplük mü olur? Ormanı yakmadan rahat etmeyecekler’’ şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdiler.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.