ANADOLU ATEŞİ REKOR İZLEYİCİYLE BULUŞTU..!

ANADOLU ATEŞİ REKOR İZLEYİCİYLE BULUŞTU..!
Yayınlama: 12.09.2023
Düzenleme: 14.09.2023
2.391
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Koordinasyonunda “Troya Kültür Yolu Festivali” adıyla devam ediyor.

 

Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Troya Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde konserler, sergiler ve çeşitli sanat gösterileri yapıldı…

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen, Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Çanakkale’de düzenlenmekte olan Troya Kültür Yolu Festivali’nde ikinci gün geride kaldı.

 

 

TROYA MÜZESİ VE ÖREN YERİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI…

 

Festivalin en önemli duraklarından olan Troya Müzesi ve Troya Ören Yeri, festivalin ikinci gününde adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Müzeyi ziyaret edenleri festival kapsamında hazırlanan “Troya Giysi Tasarım Sergisi” karşıladı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Berfin Zeynep Çağan, Deniz Engin, Kağan Sağdıç ve Yasemin Kumbasar’ın, Doç. Dr. Berna İleri danışmanlığında hazırladığı “Troya Giysi Tasarım Sergisi” ve Dr. Devrim Dinç’in hazırladığı süreç belgeseli, Troya Müzesi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluştu.

 

Troya Müzesi Sergi Salonu’nda “Bir Rüyadan Fragmanlar” isimli sergi ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, Troya Ören Yerinde ise “Ben BLEGEN! Troya’yı Kazmaktan Geliyorum” isimli fotoğraf sergisi ziyaretçilerle buluştu. Troya Ören Yeri, Blegen Evi’ndeki sergi, 1932 yılında başlayan Carl Blegen Kazıları’nın 7 sezonluk dönemine retrospektif bir bakış getirmeyi hedefliyor.

 

 

DEVRİM ERBİL TROYA KÜLTÜR YOLU’NDA…

 

Türk resim sanatının önemli isimlerinden Devrim Erbil’in “Devrim Erbil’in Renkleri” sergisi Çanakkale Evi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide sanatçının farklı tekniklerle oluşturduğu özgün ve etkileyici eserlerinden örnekler yer alıyor. Troya Kültür Yolu Festivali için özel olarak oluşturulan seçki, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sanatın büyülü dünyasını bir araya getiriyor.

 

 

ANADOLU ATEŞİ DANSA DOYURDU…

 

Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde Anadolu Ateşi Müzik ve Dans Grubu sahnedeydi. Temel konsepti medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşi’nin halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek sunduğu gösteri Çanakkaleliler tarafından büyük ilgi gördü.

 

 

VAROL YAŞAROĞLU İLE KRAL ŞAKİR ÇOCUKLARLA BULUŞTU…

 

Troya Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluştu. Geleneksel kaşık kukla, bayrak taç yapımı etkinlikleri ile keyifli zaman geçiren çocuklar, “Z Takımı Müzikali”, “Ormanlar Kralı Aslan” isimli çocuk oyunları ile keyifli anlar yaşadı. Öte yandan Varol Yaşaroğlu ile “Kral Şakir” kitap imza etkinliği de büyük ilgi gördü.

17 Eylül’de sona erecek olan Troya Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamındaki Çocuk Atölyeleri ve festivaldeki yüzlerce etkinliğin detaylarına https://kulturyolufestivalleri.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş