BELEDİYE KAMUOYUNU KANDIRMIŞ..!

Biga Belediyesi domuz eti skandalıyla ilgili olarak, sucukları analiz eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sağlık açısından olumsuzluğa rastlamadı demişti. Müdürlük o açıklamayı resmen yalanladı…

BELEDİYE KAMUOYUNU KANDIRMIŞ..!
Yayınlama: 27.03.2018
9.447
A+
A-

Biga Belediyesi domuz eti skandalıyla ilgili olarak, sucukları analiz eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sağlık açısından olumsuzluğa rastlamadı demişti. Müdürlük o açıklamayı resmen yalanladı…

 

Biga merkezli olarak patlak veren domuz eti karıştırılmış sucuk skandalı, deve güreşlerinin popüler olduğu Çanakkale genelinde infial uyandırdı. İddiaları çürütmeye çalışan Biga Belediyesi ise, “Denetimden geçen sucuklarda olumsuzluğa rastlanmadı” diyerek kendini aklamak isterken, adını karıştırdığı ilgili devlet kurumundan gelen açıklamayla resmen yalancı durumuna düştü.

 

İNCELENDİ VE OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI DENİLMİŞTİ…

 

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık himayesinde, Biga Devecilik Kültürü ve Deve Sevenler Derneği katkılarıyla 4 Şubat 2018 tarihlerinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Deve Güreşlerinde, bakanlıkça dana ve deve sucuklarına domuz eti karıştırdığı tespit edilen bir firmanın satış yaptığı iddia edilmişti. Biga Belediyesi ise sakıncalı bulunan firmanın “Vardar Ege Et ve Et Ürünleri” olduğunu ancak satış izni verilen firmanın “Vardar Efe Et ve Et Ürünleri” olduğunu savunmuştu. Bu iki marka arasında ki tek bir harf değişikliği akıllarda şüphe uyandırırken belediye resmi web sitesinden yaptığı açıklamada; “Deve Güreşleri başlamasına 3 gün kala satışına izin verilmiş ve firma ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Biga İlçe Müdürlüğü’nden gelen ekipler, ilgili firmanın sucuklarından numuneler almış ve deve sucuklarının satılmasında herhangi bir sorun görmemişlerdir. Dolayısıyla bu firmaları açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili Biga İlçe Müdürlüğü, gerekli incelemeleri gerçekleştirmiş ve halk sağlığına tehdit oluşturabilecek herhangi bir sorunla karşılaşılmadığı bilgisini paylaşmıştır” diyerek kamuoyunu rahatlatmaya çalışmıştı.

 

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ ÇIKTI…

 

Ancak, Biga İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konuya ilişkin gelen açıklama Biga Belediyesinde soğuk duş, kamuoyunda ise şok etkisi yarattı. Söz konusu organizasyonda geçici ruhsat ve denetim işlemlerinden sorumlu olan belediyedir diyen ve konuya ilişkin kendilerini bilgilendirdiklerini ifade eden müdürlük yetkilileri, belediye tarafından kurumlarına herhangi bir talepte bulunulmamakla birlikte sucuklardan numune almanın ve analiz etmenin söz konu olmadığı açıklanarak Biga Belediyesi resmen yalanlandı.

 

İŞTE O AÇIKLAMA…

 

“Biga İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 4 Şubat 2018 haftasında yapılacak olan Deve Güreşleri etkinliği başlamadan önce 31 Ocak 2018 tarihinde Biga Belediye Başkanlığına deve güreşleri etkinliğine satış amaçlı gelecek olan firmaların 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa istinaden uyulması gereken ilgili kriterlerin sağlanması hususunda uyarı yazısı yazılmıştır.

 

Biga Belediye Başkanlığı açıklamasında kurumumuz ile ilgili olarak domuz eti satışı iddiası bulunan firma ile ilgili olarak “Firma ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Biga İlçe Müdürlüğünden gelen ekipler ilgili firmanın sucuklarından numuneler almış ve deve sucuklarının satılmasında herhangi bir sorun görmemişlerdir” denilmiştir. Oysa böyle bir denetim kurumumuzca yapılmamış, herhangi bir numune alınmamış, analiz yapılmamış ve bu konu ile ilgili olumlu bir görüş bildirilmemiştir.

 

Panayır, festival, güreş vb. etkinliklerde geçici ruhsat ve denetim işlemleri ilgili belediye tarafından yapılmaktadır. Burada da belediye tarafından müdürlüğümüze satış yapanlara yönelik herhangi bir denetim ve numune alma talebi olmamıştır. Hal bu kadar açıkken doğru olmadığı bilinmesine rağmen açıklamada kumumuzun adının neden konu edildiği anlaşılamamıştır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş