Bilmeyen Çok, Öğrenmek İsteyen Yok..!

Referandum öncesi sistem değişikliğini anlatmak üzere Çanakkale’ye gelen bakan yardımcısı boş salona konuştu…

Bilmeyen Çok, Öğrenmek İsteyen Yok..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
4.306
A+
A-

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Çanakkale’de düzenlenen ‘Sistem Değişikliğini, Konuşuyoruz’ konulu toplantıda, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ve yeni anayasayı anlatı. Ancak siyasilerin katılmadığı, vatandaşın ilgi göstermediği toplantıya az sayıda STK temsilcisi gelince, bakan yardımcısı boş koltuklara hitap etmek zorunda kaldı. Yetersiz sayı karşısında şok yaşasa da moralini bozmayan Yavilioğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra az sayıda ki soruyu yanıtladı. Vatandaş anayasa değişikliği konusunda yeterli ve doğru bilgiye sahip olmamakla birlikte öğrenme konusunda ki isteksizliği de bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi…

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Çanakkale’de ‘Sistem Değişikliğini, Konuşuyoruz’ konulu toplantıda konuştu. Nedime Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki toplantıya; AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni anayasa konulu toplantının moderatörlüğünü, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan yaptı. Yavilioğlu’nun dışında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şahin ve AK Parti 25’nci Dönem Milletvekili Adayı Av. Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

İstikrar yeni sistemle gelecek…

Ülkede siyasal ve ekonomik anlamda istikrarın olması gerektiğini belirten Yavilioğlu, bu istikrarın yeni sistemle geleceğini söyledi. Yavilioğlu, şöyle konuştu:  “Taleplerini karşılayacak. Başka türlü yaşama hakkı yoktur. Mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile biz bir yenilik öneriyoruz. O yeniliğin ana temasını söyleyeyim. Bizi krizlerden, kaoslardan, darbelerden kurtaracak olan bir sistem öneriyoruz. ve bu sistemin sahibi de siz olacaksınız. Sıkıntı çıktığında başkaları müdahale edemeyecek” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Yavilioğlu’nun konuşmasının ardından diğer konuşmacılar da konu hakkında görüşlerini paylaştı. Toplantı, soru ve cevapla sona erdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş