BÜTÇE YETMEDİ BORCUN ALTINA GİRİLDİ..!

Bütçe sıkıntısı yaşayan Çanakkale İl Özel İdaresi’ne borçlanma yetkisi verildi. Genel bütçeden ayrılan ödeneğin çok komik ve yetersiz olduğunu söyleyen CHP’li İl Genel Meclis üyesi Sadık Göğüsgeren; “Çanakkale’nin 575 köyüne bu kadar az ödenek gelmesinin sebebi ya iktidarın yaşadığı bütçe sıkıntısıdır ya da elimi öpersen işin olur politikasını muhtarlarımıza dayatma isteğidir” dedi…

BÜTÇE YETMEDİ BORCUN ALTINA GİRİLDİ..!
Yayınlama: 24.05.2021
2.712
A+
A-

Bütçe sıkıntısı yaşayan Çanakkale İl Özel İdaresi’ne borçlanma yetkisi verildi. Genel bütçeden ayrılan ödeneğin çok komik ve yetersiz olduğunu söyleyen CHP’li İl Genel Meclis üyesi Sadık Göğüsgeren; “Çanakkale’nin 575 köyüne bu kadar az ödenek gelmesinin sebebi ya iktidarın yaşadığı bütçe sıkıntısıdır ya da elimi öpersen işin olur politikasını muhtarlarımıza dayatma isteğidir” dedi.

 

Unutulmamalı ki borçlandığımız her rakam evlatlarımıza bırakacağımız bir mirastır diyen Göğüsgeren, bünyesinde 15 şoför bulunan özel idareye yeni meclis başkanı için GESTAŞ üzerinden şahsına özel makam şoförü alınması da eleştirdi…

 

Çanakkale İl Genel Meclisinde üç grup başkanvekilinin birlikte hareket etmesiyle özel idareye borçlanma yetkisi verildi. Konuyla ilgili olarak söz alan ve meclise seslenen CHP’li İl Genel Meclis üyesi Sadık Göğüsgeren, yüksek enflasyon ve fahiş zamlara rağmen bütçeden yeterli pay alınamamasını eleştirdi.

 

Borçlanma konusunda birlikte hareket eden üç grup başkanvekilini kutlayan Göğüsgeren; “Yeterli kaynak olmadığı için ve köylere hizmetin aksamaması adına üç grubumuzda birlikte hareket ederek borçlanma yetkisini idaremize vermişlerdir. Borçlandığımız her rakam evlatlarımıza bırakacağımız bir mirastır. Ancak gerçek hayatta da bütçemiz açık geldiğinde bir işin devamı için borçlanma yoluna gidiyoruz, bu hayatın gerçeği. Fakat neden borçlanıyoruz, Çanakkale İl Özel İdaresi neden borçlanıyor, bunu da biraz masaya yatırmak gerekiyor” dedi.

 

BÜTÇEDE Kİ ADALETSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ…

 

Bunun iki nedeni olduğunu ifade eden Sadık Göğüsgeren; “Birinci sebep 2020 rakamlarına göre Türkiye’de 81 ilin 51 tanesi özel idare, 30 tanesi büyük şehirdir. Genel bütçede 51 özel idareye ayrılan rakam 7 milyar 200 milyon lira iken 30 büyükşehir belediyesine 125 milyar ayrılmaktadır. Büyükşehir belediyelerinin gelirler kanununun olduğu da göz önüne alındığında, özel idarelerin gelirler kanununun olmadığı da bilindiğine göre bu rakam çok komik, çok yetersiz bir rakamdır. Bugüne kadar yani 2020 yılına kadar köylerimizin işleri bir şekilde olmuştur. Ancak bu rakamlarla bundan sonra borçlanma yöntemine gitmediğimiz sürece köylerimizde ki işlerde aksamalar had safhaya ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

CHP’li Göğüsgeren sözlerine şu cümlelerle devam etti.

 

KÖYLÜMÜZ HUZUR VE İNSANA YAKIŞIR ŞEKİLDE YAŞAMALI…

 

“Bunun nedeni bir öz bütçemiz var birde KÖYDES ödeneklerimiz var. Öz bütçemiz 2020 ve 2021’de 145 milyon lira, yani aynı rakam. Anlı şanlı anlatılan KÖYDES’de ise 2020’de 30 milyon 500 lira iken bu yıl için 33 milyon 500 bin liradır. Yani Türkiye genelinde ki il özel idarelerine ve il genel meclislerine sorduğumuz da yaklaşık %10’luk bir KÖYDES parası artmıştır. Bu çok küçük bir rakamdır. Bu rakamın bugün için aslının KÖYDES için 70 milyon lira, özel idare için ise 300 milyon lira olması lazım ki köylerde yaşayan yurttaşlarımız huzur içinde insana yakışır şekilde yaşasınlar.”

 

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ…

 

“Şöyle bir hesap yaptığımızda mazot 2020 ve 2021 yılları için söylüyorum, mazot geçen yıl bu dönemde 5.40 TL. iken şuanda 7.35 TL’dir, yani %36 zamlanmıştır. İnşaat demiri geçen yıl bu dönemde 2.80 TL, şuanda 7.40 TL yani %264 zamlanmıştır. Torba çimento geçen yıl bu dönemde 12 TL, şuanda 26 TL yani %116 zamlanmıştır. Döşeme parke geçen yıl bu dönem 35 TL, bu yıl 60 TL yani %71 pahalanmıştır. Kaliteli 20/50 motor yağı geçen yıl toptan satışı 240 TL, şuanda 420 TL yani %75 zamlanmıştır. Yani ortalama çek al yöntemiyle aldığınız 5 kalemde ki ortalama zam TÜİK’in verileriyle hiç alakası olmayan bir şekilde %110 çıkıyor. Bu hesap %90’a düşer %120’ye çıkar bunu idarecilerimiz bilir.”

 

İKTİDARIN YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARININ SONUCU…

 

“Bu enflasyon rakamları ve bizim özel idaremizin mecburi alım kalemleri içersinde ki fiyat artışıyla KÖYDES paramızın 33 milyon 500 lira olması anlı şanlı ilan edilmemeli az bulunmalıdır. Elbette devlet gerekeni yapmak istemekte ancak bugüne kadar iktidarın yapmış olduğu yanlış uygulamalar, yanlış ekonomik politikalar çaresizliğe sürüklemiştir.”

 

DİĞERLERİNİN NEYİ EKSİK Kİ KİŞİYE ÖZEL MAKAM ŞOFÖRÜ ALINDI…

 

İl Özel İdare bünyesinde çalışan 15 şoför bulunmasına karşın yeni meclis başkanı için kişiye özel makam şoförü alınmasını da eleştiren Göğüsgeren; “Dikkat çekmek istediğim diğer bir konu ise özel idare bünyesinde çalışan 15 şoförümüz var. Fakat yeni meclis başkanımız seçildiği günden itibaren GESTAŞ aracılığıyla şahsa özel yeni bir makam şoförü tahsis edilmiş. Bu şoför kardeşimizin işiyle aşıyla ekmeğiyle asla işimiz yok, Allah daha bereketli işler versin. Ancak bende bu işi 2 yıl yaptım. Siyaseten hiç yan yana olmadığımız şoför ve çalışanlarımızla yan yanaydık ama asla hiç ayrım yapmadık. Bugüne kadar özel idarenin aldığı ve çalıştırdığı 15 arkadaşta liyakat mi eksik, beceri mi eksik, güven eksikliği mi var, karakter eksikliği mi var ki dışarıdan şoför alınmıştır. Bunu muhataplarına sormuyorum Çanakkale kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş