ÇANAKKALE DEPREMZEDELERİ BAĞRINA BASTI..!

ÇANAKKALE DEPREMZEDELERİ BAĞRINA BASTI..!
Yayınlama: 15.02.2023
Düzenleme: 16.02.2023
1.677
A+
A-

Çanakkale Belediyesinin, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile ilimizde kanser tedavisi gören hasta ve yakınlarının geçici süre ile misafir edilebilmeleri amacıyla düzenlediği Can Evim Konukevi ve Barış Otel, öncelikli olarak afet bölgesinden kentimize gelen yurttaşların kullanımına açıldı…

 

Çanakkale Belediyesi Can Evim Konukevi ve Barış Otel’in hizmete girmesi kapsamında düzenlenen programa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Tesise ilişkin bilgiler veren Başkan Gökhan, mülkiyeti Belediyeye ait arazi üzerinde bulunan yurt binasının daha önce yap-işlet-devret modeliyle kullanıldığını belirterek, daha sonraki süreçte yapıyı Çanakkale Belediyesinin devraldığını ve şimdi ihtiyaç sahiplerinin kullanımına açılacağını kaydetti.

 

 

ÖNCELİK DEPREMDEN ETKİLENEN YURTTAŞLARIN…

 

Can Evim Konukevi ve Barış Otel’in kullanımına yönelik önceliğin depremzede yurttaşlar olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Şu anda biliyorsunuz ülkemizde bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık. Oradan gelen yurttaşlarımız var. Onların barınması için şimdi burayı hizmetlerine sunuyoruz. Şu an 80 yatak kapasiteli 40 tane odamız var. Bu 40 odayı 3 kişinin kalabileceği şekilde düzenleyebilirsek yaklaşık 120 kişi konaklayabilecek. Ayrıca tesisimizde bir çocuk oyun odası yaptık. Bir bilgisayar odası ile bir de deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımıza psikolojik desteğin verileceği sosyal destek odası planlandı. Mutfak alanımız var. Günde 3 öğün yemek çıkaracağız ama bunun yanında burada kalan ailelere de kendi yemeklerini yapma fırsatı tanıyacağız. Çamaşır ve kurutma makinesi alanları var. Ayrıca, dinlenme alanı ve yemekhane alanları var” diye konuştu.

 

 

ÇANAKKALE BELEDİYESİ CANEVİM KONUKEVİ- BARIŞ OTEL HAKKINDA…

 

Mülkiyeti belediyeye ait olan arazi üzerinde bulunan taşınmaz, daha önce bir süre yurt binası olarak kullanıldı. Çanakkale’nin artan ihtiyaçları sebebiyle bu taşınmaz belediye tarafından tekrar kullanılmak üzere projelendirildi. Taşınmaz 1677 m2 inşaat alanına sahip.

 

Bu proje kapsamında amaç; yardıma muhtaç, kimsesiz, dezavantajlı, maddi durumu olmayan üniversite öğrencilerine ve ilimizde kanser tedavisi gören hastaların ve yakınlarının geçici süreliğine misafirhane olarak hizmet sunabilmekti. Ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından konukevini öncelikle kentimize gelen depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.

 

 

40 oda ve 80 yatak kapasiteli konukevinde ilk aşamada 8 personel ile hizmet sunulacak. Binada misafirlerin kullanabileceği çamaşır makinesi, kurutma makinası da yer almakta. Misafirlerin ortak zaman geçirebileceği dinlenme alanı ve internet hizmeti mevcut. En üst katta yer alan yemekhane bölümünde ise depremzede vatandaşlara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti sunulacak. Bununla birlikte, burada misafirlerin pratik yemek yapabilmelerine de imkân sunacak tüm teçhizat sağlandı. Misafirlerin burada rahat etmesi ve kendilerini evlerinde hissettirebilmek en önemli amaçlardan birisi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş