Çanakkale’yi Şehit Ateşi Yaktı

IŞID’ın elinde esir tutulan Çanakkaleli Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın şehit olduğu ve cenazesinin sınırda teslim alınarak memleketinde defnedilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi.

Çanakkale’yi Şehit Ateşi Yaktı
Yayınlama: 09.01.2017
155.625
A+
A-

Acı haber dondurucu kara kışta Çanakkale’nin yüreğini yaktı. Özel Kuvvetler mensubu Çanakkaleli Astsubay Kıvanç Kaşıkçı, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında bir silah arkadaşı ve Suriyeli bir tercüman ile birlikte IŞID’ın pususuna düşmüş ve esir alınmıştı. Aralık ayında şehit edildiklerine dair haberler çıkmış ancak resmi kaynaklarca yalanlanmıştı. Umutlu bekleyiş akşam saatlerinde gelen acı haber ile yerini acıya bıraktı.

 

Şehit Astsubay Kaşıkçı’nın cenazesinin Suriye sınırında teslim alındığı ve memleketi Çanakkale’de defnedilmek üzere yola çıkarıldığı öğrenildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Çanakkale’ye ulaştırılmasının birkaç günü bulabileceği bildirilirken askeri tören için hazırlık talimatı verildi. Ancak cenaze töreni için henüz gün belirtilmedi. Acı haberin baba ocağına ulaşması ile üst düzey yetkililer ve çok sayıda kişi başsağlığı için Astsubay Kaşıkçı’nın Esenler mahallesinde bulunan baba evine akın etti.

 

Olay nasıl olmuştu

 

İki astsubay ile bir tercümandan oluşan keşif timinin, DEAŞ’ın El Dana çevresinde hangi bölgelerde olabileceğini belirlemek için bir araç ile El Bab istikametine yola çıktığı, arazinin birbirine benzemesi nedeniyle yolu şaşırarak IŞID’ın pusuna düştükleri ileri sürülmüştü. Daha sonra yaralı oldukları ve takas yapılmak üzere tedavi edildikleri iddia edilmişti.

 

Genelkurmay tarafından, Kaşıkçı ve silah arkadaşı kaybolduğunda “kaçırılma” ifadesi kullanılmadan “Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sıralarında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir” şeklinde kısa bir açıklama yapmıştı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.