CİNAYET var KATİL yok

Eceabat ilçesinde hayvan zehirleme olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak bir günde 50’den fazla hayvanın zehirlenmesi ilçeyi ayağa kaldırdı. Sokaklara gelişi güzel atılan zehirli sosisleri yiyen sahipli sahipsiz zavallı kedi ve köpeklerin yanı sıra kümes hayvanları da telef oldu.

CİNAYET var KATİL yok
Yayınlama: 12.11.2016
5.871
A+
A-

 

 Bir günde 50 köpek katledildi

Bazı vatandaşların yaşanan olayın ardından belediyeyi suçlaması üzerine Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder Facebook hesabından  ‘‘Benim köpeğimi hanginiz zehirledi ben bunun hesabını kime sorayım’’ paylaşımında bulundu.  Ejder’in köpeğinin de geçtiğimiz aylarda zehirlendiği öğrenildi.

Tepkiler çığ gibi

Sokak hayvanlarının periyodik şekilde zehirlenmesi Ecaabatlı hayvan severleri adeta isyan ettirdi. Eceabat ilçesinde dönem dönem zehirlenme olayları yaşanıyordu. Son olarak bir günde 50 den fazla hayvanın yaşamını yitirmesi bardağı taşıran son damla oldu.  Zehirlenme vakasının kimler tarafından ve ne için yapıldığı aydınlatılamazken vatandaşlar olayın sorumlularının bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorlar.

 

Çocuklarımız tehlike altında

Eceabat’ta sahipli sahipsiz bir sürü hayvanın öldüğünü belirten ECEHAYDER Dernek Başkanı Necla Varol bunu vahşet olarak nitelendirdi. Zehirlenme olayının ardından bulunduğu bölgede araştırma yaparken bir tavuğun gözlerinin önünde can çekiştiğini gördüğünü dile getiren Varol ‘‘Çocuklarımız, kediler, köpekler, büyükbaş, küçükbaş herkes tehlike altında. Çünkü çocuklar da o açık bölgede oyun oynuyorlar. Her canlının yaşam hakkı vardır. Birlikte yaşama ilkelerinin böylesine aşağılık ve acımasızca yok edilmesi çok büyük bir acı. Sorumluların bulunmasını ve cezalandırılmalarını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş