ÇOK SERT…!

CHP İl Kongresi delegesinden seçime saatler kala şok bir çıkış geldi. “CHP Çanakkale’de BAŞARISIZDIR. HEM DE ÇOK BAŞARISIZDIR. HİÇ BİR ŞEYİ ÇÖZMÜŞ DEĞİLDİR. Bunda 1989’dan beri 30 yıldır siyaset yapan herkesin payı vardır.”

ÇOK SERT…!
Yayınlama: 22.02.2020
4.555
A+
A-

CHP İl Kongresi delegesinden seçime saatler kala şok bir çıkış geldi. “CHP Çanakkale’de BAŞARISIZDIR. HEM DE ÇOK BAŞARISIZDIR. HİÇ BİR ŞEYİ ÇÖZMÜŞ DEĞİLDİR. Bunda 1989’dan beri 30 yıldır siyaset yapan herkesin payı vardır.”

 

NEYİ BAŞARDINIZ?

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı, CHP İl Kongresi Delegesi Prof Dr. Cumhur Aslan il kongresine saatler kala çok çarpıcı tespit ve iddialarda bulundu. Sosyal medya hesabından ‘CHP Çanakkale Üzerine’ başlıklı bir yazı yayınlayan Prof Dr Aslan CHP’nin Çanakkale’de başarısız olduğunu ifade etti.

 

ASLAN’IN KALEME ALDIĞI ÇARPICI YAZI ŞU ŞEKİLDE

 

CHP Çanakkale Üzerine!

CHP son iki seçim başarısı -ki bana göre yoktur- bir kişi, bir il, ilçe veya belediye ekibinden BİRİNE ait saymak siyaseten de, etik olarak da, vicdanen de yanlıştır.

 

1- Son genel seçimler tam bir başarısızlıktır. Bülent Öz’ün aday gösterilmemesi yanlıştı ve ben bunu çok dile getirdim. Yurt dışı oylarla ikinci vekil çıkarılmış, Biga gibi kritik ilçe kaybedilmiş, tek kelimeyle hezimet/ başarısızlık yaşanmıştır. O gün bir arada olup bugün ayrı yollarda yürüyenler örn. benim Bülent Öz’ün aday gösterilmeli uyarımı dinlemiş olsalardı, o zaman 3 vekil alınırdı. Biga’da aday değişmeli uyarımı da yapmıştım. O gün bir arada olan fakat bugün ayrışan, bugün bir arada olup o gün ayrışanlar öz eleştiri vermeden konuşuyorlarsa ben bu siyaseti sevmiyorum.

 

2- … Belediye seçiminde %61′ le kazanılan seçimi zafer saymak siyaseten doğru sosyolojik olarak zafer değil sadece başarıdır. MHP seçmenin akpye oy vermediği, iyi partinin komple CHPyi desteklediği bir seçimdi. Kaldı ki, akpli bütün şehirler de zaten CHPli belediyeler kazandı.

… Ayrıca bir başarı varsa bu Rebiye Ünüvar, kadınlar ve toplumun eleştirdiği ama saygı duyduğu ve desteklediği Ülgür Gökhan’a belediye seçimleri bağlamında merkezde daha çok yer vermek gerekir.

 

3-… Bir parti düşünün yaklaşık 1989’dan beri 30 yıldır mutlak başarı sağlamış… CHP Çanakkale’de oldukça güçlü. Bakıyorsun Çkaleye belediye binası yok, il-ilçe binası yok, park sorunu devasa, Parti içi toplantı yapacağı salonu yok, tiyatro, konser salonu yok, yahu hiç bir şey yok

… Düşünebiliyor musunuz partinin danışma toplantısı yapacağı bir salonu yok. İnsanların gelip oturup sohbet edeceği il binası yok.

 

… Net: CHP BAŞARISIZDIR. HEM DE ÇOK BAŞARISIZDIR. HİÇ BİR ŞEYİ ÇÖZMÜŞ DEĞİLDİR. ve bunda 1989’dan beri 30 yıldır siyaset yapan herkesin payı vardır.

… Başardık, yine başaracağız gibi bir söz siyaseten kullanılabilir ama hem komik, hem trajik

… Başarılan tek şey son otuz yılda gruplaşma, iç kavga, düşmanlık olmuştur.

… Enerji hep bir sonra kimi milletvekili, kimi il, ilçe başkanı yapalım konusuna ayrılmıştır.

… Bıkmadınız mı?

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş