DERTLERE DERMAN OLACAĞIZ..!

Derdimiz Çanakkale’nin derdi diyerek seçim startını veren mevcut Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Ülgür Gökhan, sloganlarını “Derman Belediyeciliği” olarak açıkladı ve “Herkesin derdine derman olmaya geliyoruz” diyerek iddialı konuştu. Seçimi, oyunun arttırarak kazanacağını söyleyerek iddiasını daha da yükselten Gökhan, kendisine artık yeter diyenlere de cevap olarak; “Yetip yetmeyeceğini halk sandıkta söyleyecek” dedi…

DERTLERE DERMAN OLACAĞIZ..!
Yayınlama: 07.12.2018
4.802
A+
A-

Derdimiz Çanakkale’nin derdi diyerek seçim startını veren mevcut Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Ülgür Gökhan, sloganlarını “Derman Belediyeciliği” olarak açıkladı ve “Herkesin derdine derman olmaya geliyoruz” diyerek iddialı konuştu. Seçimi, oyunun arttırarak kazanacağını söyleyerek iddiasını daha da yükselten Gökhan, kendisine artık yeter diyenlere de cevap olarak; “Yetip yetmeyeceğini halk sandıkta söyleyecek” dedi…

 

Hafta sonu gerçekleştirilen eğilim yoklamasında 4 aday arasından farkla birinci çıkan Ülgür Gökhan, önce CHP Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) ardından ise Parti Meclisi’nin onay alarak resmen Çanakkale Belediye Başkan adayı oldu. 16 yıllık belediye başkanlığı sonrasında başarılı bulunarak yeniden aday gösterilen Gökhan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi. Sloganımız “Derman Belediyeciliği” diyen Ülgür Gökhan; “Herkesin derdine derman olmaya geliyoruz” diye seslendi.

 

ASIL OLAN KENT HALKINA YAŞAM SEVİNCİNİ VEREBİLMEK…

 

Ekonomik kriz nedeniyle bunalan halkın refahına katkı sunacak projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Ülgür Gökhan; “Derdimiz Çanakkale’nin derdi. Çanakkale’nin daha fazla kalkınıp gelişmesi için, sorunlarının en aza indirildiği bir Çanakkale için projelerimiz var. Fakat bunları daha sonra halkımızla paylaşacağız. Ama burada esas olan, görevim süresince üzerine basarak en önem verdiğim konu burada ki, kentimizde ki yaşam tarzının bozulmaması. Yani insanların kardeşlik ve barış havasını, özgürlük duygularını refah içersinde yaşamaları için çaba gösterdik. Alt ve üst yapıları yapmaya çalıştık ama burada temel unsur bu kentte insanların yaşama sevincini sağlamış olmak. Burada halkımızı güven içerisinde hissettirmeye çalıştık. Onun için bir kez daha aday oldum. Bunu sağlaya bildiğim için bu noktada hizmet etmeye devam etmek istedim” dedi.

 

OYUMU ARTTIRARAK SEÇİMİ KAZANACAĞIMA İNANIYORUM…

 

İnsanlığa yakışmayan iftiralara maruz kaldığını ancak her defasında oyunu arttırarak seçimleri kazandığını vurgulayan Gökhan; “Bazı sloganlar var ’Artık yeter’ gibi. Valla yetip yetmeyeceğini seçimlerde halk söyleyecek. Benim halka sunduklarım ve sunacaklarım belli. Ben yapabilirim diyorum, halk da yapabilirsin derse o zaman gerçek sonuç ortaya çıkacaktır. Yoksa halkın bu yeter talimatıyla düşüncesini değiştireceğini zannetmiyorum. Vatandaş bu tarz tavırları çok gördü ama hiç birine de itibar etmedi. Hakkımda çok olumsuz propagandalar yapıldı, geçmiş seçimlerde aleyhime yakışı kalmayan, insanlığa yakışmayan, iftira dolu kampanyalar yapıldı. Ama görüldü ki bunlar oldukça benim oyum arttı. Ben her seçim oyumu arttırarak geldim. İnşallah bu dönemde oyumu arttırarak seçimi kazanacağıma inanıyorum. Elimizde ki göstergeler zaten bu yönde ve seçim sürecinde halkımızla bunu paylaşacağız. Çanakkale halkının bahsettiğimiz yaşam tarzlarından feragat etmeyecek ve taviz vermeyeceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

SADECE İKİ ŞEYİ YAPAMADIK; İSRAF VE RANT…

 

Bu şehre ve halkına ne yaptınız ki diye soranlara cevabım var diyen Ülgür Gökhan; “1968’den buyana, halktan yana sosyal demokrasi anlayışını, rantı birilerine vermeden halkla paylaşma anlayışını, kaynakların dürüstçe kullanılması, kul hakkı yenilmemesi, kamu kaynaklarının israf edilmemesi anlayışımızı rahmetli Reşat Tabaktan alarak bu güne kadar getirdik. 1968’den buya, yani 50 yıl, başka bir deyişle yarım asırdır Çanakkale’de sosyal demokratların izi var. Dolayısıyla bu kent yeni gelenleriyle de bu anlayışı benimsiyorlar. Dolayısıyla Çanakkale büyüyüp gelişiyor ve bu bizim lehimize oluyor. Çünkü dışarıdan gelen insanlar hangi görüşten olursa olsun Çanakkale’de ki bu yaşamın devam etmesini istiyor. Bunu da sağlayabilecek olan bizleriz. Kim ne derse desin, yazarsa yazsın. Herkes bizi biliyor ve inanıyor. Çanakkale’deki kamu kaynaklarının yine kamu yararına kullanıldığını, gencinden çocuğuna, yaşlısından engellisine haklarının korunduğunu ve onların lehine kullanıldığına inançları tam. Bazıları yapılanları görmek istemiyor ve bu şehre ne yaptınız ki diyor. Evet iki şey yapmadık, doğru söylüyorlar. Biz sadece israf ve rant belediyeciliği yapmadık” dedi.

 

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SOSYAL VE EKONOMİK KALKINMA…

 

Bu dönemin sloganının Derman Belediyeciliği olduğunu açıklayarak; “Herkesin derdine derman olmak için çaba göstereceğiz. Önümüzde ki dönem en önemli konu alt ve üst yapılardan ziyade sosyal ve ekonomik kalkınma konusu olacaktır. Tamda ekonomik sıkıntıların olduğu bir dönemde seçime gidiyoruz ve kriz uzayıp gidiyor. Geçim şartları insanlarımızı çok zorluyor. Derman belediyeciliği kapsamında yerelde kırsal ve ekonomik kalkınma çok önemli. Çevremizde ki köylerin, kırsalında mutlaka desteklenmesini önemsiyorum. Kırsaldan kente göçü engelleyerek kırsal kalkınmayı, bununla da kentte yaşayan halkı ucuz ve sağlıklı ürünlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda halkla üreticiyi aracısız buluşturacağız, halkımızı desteklemek için çalışacağız. Halkımızın daha uygun şartlarda ürün elde edebilmesi için projelerimiz var. Bu konuda kooperatifleşme konusuna yoğunlaşacağız” şeklinde konuştu.

 

Kültürel ve sosyal hayatın renkliliğine renk katmak istediklerini de ekleyerek; “Bu konu da projelerimiz olacak. Sosyal adaletin devamı için burada ki kimseyi dışlamadan, kimseyi ötekileştirmeden biz görevimizi yapacağız ve sosyal adaleti sağlamış olacağız. Kentimizin huzuru çok önemli. Bu huzuru bozmadan elimizden gelen her türlü proje ve etkinliği gerçekleştireceğiz” dedi.

 

HALKIN UCUZ VE SAĞLIKLI GIDAYA ULAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ…

 

Derman Belediyecilik tanımını biraz daha açan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Halk ekmek, ucuz ve sağlıklı süt, kooperatif mağazaları tekrar açılabilir, pazarlarda kooperatiflere yer verilebilir gibi birçok görüşler var. Elbette ki halkın ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Kooperatifin şu avantajı var; kanuna göre belediyeler kooperatiflerden ihalesiz mal alabiliyorlar. Sözleşme yapıyorsunuz; süt şu para, yumurta bu para şeklinde anlaşıyorsunuz, bunu da halka ulaştırabiliyorsunuz. Yerel yöneticiler olarak yem, gübre gibi hammadde karşılığında kooperatiflerden ürün satın alabiliriz. Aracı olmaksızın, belediyenin sağladığı imkânlarla satış gerçekleştirilebilir. Tohum Sandığı projemizi bu sürecin bir parçası olarak başlatmıştık. Derman Belediyecilik dediğimiz işte bu; köylüye derman, halkımıza derman, üniversitemize derman olmak için çaba göstereceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş