DÜNYANIN DEVİREMEDİĞİ ŞAMPİYONU İHMAL YIKTI..!

DÜNYANIN DEVİREMEDİĞİ ŞAMPİYONU İHMAL YIKTI..!
Yayınlama: 14.09.2024
Düzenleme: 14.09.2024
1.831
A+
A-

Sayısız madalya ile ülkemizi defalarca gururlandıran Avrupa ve Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Çanakkaleli Milli Sporcumuz Ümit Burunlular, ihmal ve vefasızlığın kurbanı oldu.

Avrupa Şampiyonasına katılan takıma, engelli odası ayrılmadığı için günlerce banyo yapamayan Burunlular’ın vücudunda ciddi bası yaraları oluştu. Uzun süreli tedavi sonuç vermeyerek rahatsızlığı ilerleyince 5 saatlik büyük bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

Yaşananlara isyan eden şampiyon milli sporcu bir süre kimseyle görüşmeyeceğini açıklayarak adeta hayata küstü…

 

 

Türkiye’nin gururu Çanakkaleli Bilek Güreşi Şampiyonu Milli Sporcu Ümit Burunlular’ın bileğini dünya bükemedi ama yaşadıkları yüreğini burktu.

Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ümit Burunlular, bedensel engelli olarak devam ettiği hayata küsmek yerine 2011 yılında başladığı bilek güreşi sporu ile daha da sıkı bağlanmış ve azmi sayesinde Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında sayısız başarı elde etmişti.

Türkün gücünü tüm dünyaya gösteren ve bu nedenle adı bileği bükülemeyen Türk’e çıkan Avrupa ve dünya şampiyonu milli sporcu, bu başarıya rağmen geçtiğimiz aylarda ihmal sonucu ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaştı ve hastanelik olarak ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

 

 

ENGELLİ ODASI TUTULMAYINCA VÜCUDU YARA OLDU…

 

Mayıs ayında Slovakya’da gerçekleştirilen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasına Türkiye ve Çanakkale’yi temsilen katıldığını belirten Burunlular, başından geçen talihsiz olayı sitem yüklü ifadelerle kamuoyu ile paylaştı.

Konaklayacakları otel odasının mutlaka engeli odası olması gerektiğini bir ay öncesinden yetkililere defalarca bildirdiğini ve bu odanın özellikleri dolayısıyla kendisi için çok önemli olduğunu vurguladığını söyleyen şampiyon milli sporcu; “Takım olarak otele geldiğimizde yetkililerce ayarlanmadığı için engelli odası olmadığı ortaya çıktı. Engelli odası olmadığı için normal odada kalmak zorunda bırakıldık ve bu nedenle 8 gün boyunca banyo yapamadım. Bu durum vücudumda bası yarasına neden oldu” dedi.

 

 

SADECE KENDİM İLE İLGİLENECEĞİM…

 

Mayıs ayında ki şampiyonadan bu yana bası yarası tedavisi ile uğraştığını ancak havaların sıcak gitmesi nedeniyle iyileşmek bir yana rahatsızlığının daha da ilerlediğini belirten Ümit Burunlular; “Sağlık durumumun daha çok bozulması üzerine doktorum ameliyat olmama karar verdi. 11 Eylül tarihinde yaklaşık 5 saat süren büyük bir ameliyat geçirdim. Ameliyat sonrası yaklaşık 2 ay daha iyileşme sürecim olacak. Bu süre içersinde kendimle ilgileneceğim için kimseyle ilgilenemeyeceğimi üzülerek ifade ediyorum” dedi.

 

 

ÜMİT BURUNLULAR KİMDİR…

 

13.03.1975 tarihi Çanakkale / Merkez doğumlu Ümit Burunlular, Çanakkale’de  kaporta ustası olarak çalışırken, 2004’te geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ümit Burunlular, 2011 yılında başladığı bilek güreşi sporunda defalarca Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazandı. Avrupa’da ve dünyada rakip tanımayan milli sporcu Ümit Burunlular, Antalya’da düzenlenen 40’ncı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda ise +75 Ağır Sıklet kategorisinde sağ ve sol kolda namağlup dünya şampiyonu oldu. Aldığı derecelerle Türkiye’nin gururu olan Burunlular, yeni hedefini Olimpiyat Şampiyonlu olarak belirlemişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş