EYLEMCİLERİN ARASINA OTOMOBİLLE DALDI..!

Çanakkale’nin dünya markası Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş. Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiriyor. Çok sayıda işçinin salgın hastalığa yakalandığı iddiasına rağmen hiçbir resmi açıklama yapılmıyor.
Bu sabah ise fabrika önünde protesto eylemi yapan işçi grubunun arasına otomobil daldı. Yaralanan 3 işçi tedavi altına alındı…

EYLEMCİLERİN ARASINA OTOMOBİLLE DALDI..!
Yayınlama: 27.07.2020
8.768
A+
A-

Çanakkale’nin dünya markası Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş. Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiriyor. Çok sayıda işçinin salgın hastalığa yakalandığı iddiasına rağmen hiçbir resmi açıklama yapılmıyor.

Bu sabah ise fabrika önünde protesto eylemi yapan işçi grubunun arasına otomobil daldı. Yaralanan 3 işçi tedavi altına alındı…

 

Çanakkale günlerdir birçok ülkeye dondurulmuş gıda ihracatı yapan dünya markası Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş’de Covid-19 virüsü çıktığı iddiasını konuşuyor. Hastalığa yakalanan işçi sayısı farklılık gösterirken yetkili mercilerce hiçbir açıklama yapılmıyor. Bu durum ise şirketin marka değerinin korunması ve borsada değer kaybederek zarar etmemesi için sessiz kalınması olarak yorumlanıyor.

Ancak bu sessizlik firmayı korurken işçi ve ürün satın alan herkesi riske atıyor. Çünkü uzmanlar tarafından 20 yıl boyunca eksi 20 derecede yaşayabildiği açıklanan Koronavirüsün donmuş gıda satılan pazarlarda hızla yayılabileceği iddia ediliyor.

 

 

FABRİKAYA GİRMEME KARARI ALAN İŞÇİLER YÖNETİMİ PROTESTO ETTİ…

 

Yetkililer susarken çalışanlar bugün yaşananlara tepki göstermek için seslerini yükseltmek istedi. Fabrika çalışanlarından oluşan kalabalık bir grup bu sabah saat 08.30 sıralarında Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş. önünde toplanarak Kovid-19 hastalığı nedeniyle fabrikaya girmeme kararı aldıklarını açıkladı. İşbaşı yapmayı reddeden işçiler fabrika yönetimini protesto ederken olay yerine polis ekibi çağrıldı. Ancak tam bu sırada korkunç bir olay oldu ve direksiyon hakimiyeti kaybedilen bir otomobil hızla kaldırımda ki işçilerin arasına daldı.

 

OTOMOBİL İŞÇİLERİN ARASINA DALDI, 3 YARALI…

 

Saat 08.45 sıralarında Çanakkale-İzmir karayolu üzerindeki fabrikanın önünde meydana gelen kazada, Çanakkale çıkışına doğru seyir halinde olan 10 TR 872 plakalı otomobil sürücüsü Ensar Erarslan, fabrika girişi önünde direksiyon hakimiyetini kaybederek, kaldırımdaki işçilere çarptı. Kazada 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralı işçiler Orhan Tanış, Recai Kaya ve İlhan Yıldırım ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü Ensar Erarslan, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

 

 

İŞÇİLER YURTTA KALARAK TOPLUMDAN İZOLE EDİLECEK…

 

Öte yandan alınan son bilgiye göre “Dardanel İşçilerinde Corona Çıktı” iddialarına karşı Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün firmaya geçici ve tedbir amacıyla Kapalı Sistem Çalışma zorunluluğu getirdiği öğrenildi. Bunun Dardanel Önentaş Gıda San. A.Ş için alınmış bir karantina kararı olmadığı ileri sürülürken sistem dahilinde işçilerin bir süre hazırlanacak yurtlarda kalarak çalışmalarına devam edecekleri, yapılacak kontroller sonucu normal çalışma düzenine geçilip geçilmeyeceğine karar verileceğin öğrenildi.

 

KORONA VİRÜS EKSİ 20 DERECEDE 20 YIL YAŞAYABİLİYOR…

 

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen ölümcül hastalığa yol açan corona virüsün, eksi 20 derecede 20 yıl yaşayabileceğini iddia edildi.

Salgının başladığı Çin’de tıbbi danışmanlık yapan Profesör Li Lanjuan, virüsün soğuk koşullara dayanma kabiliyeti nedeniyle ülkeler arasında kolayca bulaştığını belirtti. Corona virüsün soğuğa olan dayanıklılığı sebebiyle donmuş gıdalar üzerinden de bulaşma ihtimali olduğunu ifade eden Li Lanjuan, bulaşma riski sebebiyle donmuş gıda ticaretinde kontrollerin sıkılaştırılması gerektiğini belirtti.

Profesör Lanjuan, “Virüs birkaç ay boyunca eksi 4 derecede ve 20 yıl eksi 20 santigrat derecede hayatta kalabilir” dedi. Lanjuan, corona virüsün çok fazla donmuş gıda satılan pazardan bu sebeple çok hızlı yayıldığını vurguladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş