GELECEĞE IŞIK TUTACAK YENİ BİR MERKEZ..!

GELECEĞE IŞIK TUTACAK YENİ BİR MERKEZ..!
Yayınlama: 16.03.2024
Düzenleme: 18.03.2024
1.147
A+
A-

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, 7’den 70’e herkesin ilgisini toplayan projelerini açıkladı. O projelerden biri olan “Geleceğe Işık Tutacak Yeni Bir Merkez: Belediyemizin Bilim Merkezi Projesi” hakkında konuşan kontenjan adayı Ömer Faruk Ataç detayları verdi.

 

Ömer Faruk Ataç, bazı büyükşehirlerde olan ve büyük beğeni toplayan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bir benzerini Çanakkale’ye kuracaklarını söyledi. Bu proje ile Çanakkale’deki çocukların ve gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmeyi ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeyi amaçlıyor…

 

Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Çanakkale’ye kazandırılması ile: 6-14 ve 14-18 yaşları arasındaki öğrenciler başta olmak üzere, 2-92 yaş aralığındaki tüm Çanakkaleliler bilime dokunma ve deneyimleme imkanı bulacak.

 

GENCİ YAŞLISI DENEY HEYECANI YAŞAYACAK…

 

12 farklı alanda yaklaşık 135 deney düzeneği ve özel tasarım galerileri ile çocuklar ve gençler bilimi eğlenerek öğrenecek.

Eğitim salonları, kimya ve fizik atölyeleri, laboratuarlar, simülasyon cihazları, planetaryum, 3 boyutlu sinema salonları, Bilim Kafe ve BTM Dükkan gibi birçok imkan Çanakkalelilerin hizmetine sunulacak.

Bilimsel kamplar, atölye çalışmaları ve bilimsel şovlar ile çocuklar ve gençler bilimin heyecanını yaşayacak.

 

ÇANAKKALE BİLİM VE TEKNOLOJİYE ÖNCÜLÜK EDECEK…

 

Projenin detayları hakkında bilgi veren, belediye kontenjan adayı genç siyasetçi Ömer Faruk Ataç: “Çanakkale’nin geleceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime ve teknolojiye olan ilgisiyle şekillenecek. Bilim ve Teknoloji Merkezleri, bu ilginin artmasında ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesinde önemli rol oynuyor. Biz de bu projeyi Çanakkale’ye kazandırarak şehrimizin bilim ve teknolojide öncü bir şehir olmasına katkıda bulunmak istiyoruz.”

 

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI YETİŞECEK…

 

Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Çanakkale’ye kazandırılması, şehrimiz için: eğitimde ve bilimde kalitenin artmasına, çocukların ve gençlerin bilime ve teknolojiye olan ilgisinin artmasına, geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesine, şehrimizin bilim ve teknolojide öncü bir şehir olmasına katkıda bulunacaktır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş