KINALI HASAN

Birliğinde intihar ettiği iddia edilen Çanakkaleli Asker Hasan Yüksel’e askere gitmeden önce kına yakıldığı ortaya çıktı. Genç yaşında hayata gözlerini yuman Yüksel’in son arzusu askerlik çağına kadar yediği içtiği ayrı gitmeyen ikizi ile aynı yerde askerlik yapmaktı.

KINALI HASAN
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
12.705
A+
A-

Birliğinde intihar ettiği iddia edilen Çanakkaleli Asker Hasan Yüksel’e askere gitmeden önce kına yakıldığı ortaya çıktı.  Genç yaşında hayata gözlerini yuman Yüksel’in son arzusu askerlik çağına kadar yediği içtiği ayrı gitmeyen ikizi ile aynı yerde askerlik yapmaktı.

İLK DAFA AYRILDILAR BİR DAHA BİRLEŞEMEDİLER

Hakkari Şemdinli’de vatani görevini yaparken hayata gözlerini yuman Çanakkaleli er Hasan Yüksel’in ikizi Hüseyin Yüksel’le aynı anda askere gittiği ortaya çıktı. İstanbul’da yaşadıkları belediyenin yaptığı asker eğlencesine katılan ikiz kardeşler kına yakılarak askere uğurlanmış. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapılan ‘Kınalı’ uğurlamaya damga vuran ikiz kardeşler usta biriliğini bir arada yapmak için yetkililere çağrıda bulunmuşlar.

BERABER ASKERLİK YAPMAK İSTİYORUZ

Asker eğlencesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan ikizlerden Hüseyin Yüksel ikiz kardeşinden ayrılacağı için üzgün olduğunu ifade ederek “Gururluyuz. İnşallah askerliğimize sonuna kadar yapacağız. Birinci sınıfta lise son sınıfa kadar kardeşim Hasan’la beraber okuduk. Lise bitince de iki sene aynı yerlerde beraber çalıştık. İlk defa ayrılacağız, birbirimizden. Isparta merkeze düştüm ben, ikizim Balıkkesir merkeze düştü. Bizim için çok zor olacak. İlk defa ayrılacağımız için nasıl yapacağız bilmiyoruz. Burada yetkililere sesleniyoruz. Küçüklüğümüzden beri beraberiz. Askerlikte ilk defa birbirimizden ayrılacağız. Mümkün olursa, inşallah acemi birliği bittikten sonra usta birliğini beraber yapmak istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz, inşallah aynı yere düşeriz” şeklinde konuşmuştu.

VATAN SANA CANIM FEDA

Birliğinde can veren Hasan Yüksel ise uğurlamanın yapıldığı gün yaptığı açıklamada askere gideceğinden dolayı çok mutlu olduğunu söylemiş ve şunları ifade etmişti. “Çok mutluyuz. Hayırlısıyla bitirip dönmeyi düşünüyoruz. Allah bütün askerlere yardımcı olsun. Birbirimizi çok özleyeceğiz. Ayrı kalacağımız için üzülüyoruz. Ama vatanımız için gidiyoruz. O yüzden mutluyuz, gururluyuz. Bir daha olsa bir daha gideriz”

YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜLER  

Sağlıklarında yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ikizler ilk ve son defa askerlikte ayrıldılar. Acemi birliklerini ayrı yerlerde yapan ikizler usta birliklerini ise aynı il olmasına rağmen ayrı birlikte yapıyorlardı. Hasan Yüksel’in ölüm haberi sevenlerini yasa boğarken ikizi Hüseyin Yüksel’i ise derinden sarstı. Asker uğurlamasında çekilen görüntüler ikizlerin birbirlerine ne kadar bağlı olduklarını ortaya koyarken adeta yürekleri burktu.HASANA NE OLMUŞTU

http://www.canakkaleozelhaber.com/hasan-a-ne-oldu/2083/

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş