GÖZLER UFUKTA, AKILLAR PARADA..!

Türkiye göçmenlerin ülkeden ayrılması için sınırlarını açınca, insan kaçakçıları da sahillerde müşteri aramaya başladı. Önce gelip geçişe en uygun bölge için keşif yapıyor ardından bir turizm şirketi edasıyla müşterilerini otobüs ve minibüslere doldurarak Çanakkale’ye doğru yola çıkıyorlar…

GÖZLER UFUKTA, AKILLAR PARADA..!
Yayınlama: 29.02.2020
3.556
A+
A-

Türkiye göçmenlerin ülkeden ayrılması için sınırlarını açınca, insan kaçakçıları da sahillerde müşteri aramaya başladı. Önce gelip geçişe en uygun bölge için keşif yapıyor ardından bir turizm şirketi edasıyla müşterilerini otobüs ve minibüslere doldurarak Çanakkale’ye doğru yola çıkıyorlar.

 

Göçmenleri Yunanistan’a götürmek için ellerinden geleni yapacakları konusunda da iddialı konuşan bir zamanların insan kaçakçıları şimdilerin ise yardımsever emekçileri; “Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız” diyor…

 

Türkiye’nin AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra Suriyeli mültecilerle birlikte Afgan daha birçok farklı ülkeden göçmen kara yoluyla geçmek için Bulgaristan ve Yunanistan sınırına, deniz yoluyla geçmek için ise Çanakkale’ye gelmeye başladı. Kara sınırlarında biriken mültecilerin her iki ülke tarafından kabul edilmeyeceklerini anlamalarının ardından Çanakkale’ye yönelmeleri ve birkaç güne büyük kalabalıklar oluşturmaya başlamaları bekleniyor.

 

Öte yandan Ayvacık ilçesinde, insan kaçakçıları, göçmenleri Yunanistan’a götürmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor. Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mülteciler için sınır kapılarını açmasının ardından Ayvacık ilçesinde de hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye gelen insan kaçakçıları, uygun hava şartlarında mültecileri Midilli Adası’na geçirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATINI DUYUNCA GELDİM…

Edirne’den Ayvacık’a gelen insan kaçakçısı Mehmet S., “7 – 8 yıldır bu işle ilgileniyorum. Edirne’de yaşıyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatını duyunca buraya geldim. Yunanistan göçmenlerin girişine izin vermediği için buradan göndermeye çalışıyoruz. Göçmenler serbest olduğunu duyunca hepsi sınır kapısına gittiler. Sınır kapılarından geçiş yok. Bunu öğrenmeleri birkaç günü bulur. Sonra buraya gelirler. Birkaç gün sonra burada yoğunluk olur” dedi.

 

25 DAKİKA İÇİNDE YUNANİSTAN’DA OLURLAR…

Motor ve bot alarak mültecileri karşıya geçirdiklerini ifade eden Mehmet S., “Biz bot ve motor alıyoruz. Bot karşıya geçtiği zaman geri gelmiyor. 7-8 bin Euro bize maliyeti oluyor. 2-3 bin Euro bize kalıyor. 45 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz. Buradan 25 dakika içinde Yunanistan’da olurlar” diye konuştu.

 

BUNU GÖNÜL İŞİ OLARAK KABUL EDİYORUZ…

Bir süredir Ayvacık’ta kalan 35’e yakın Afganlının paraları olmadığını dile getiren Mehmet S, “Burada bekleyen Afganların sayısı az ve paraları yok. Akşam saatlerinde deniz durulursa geçişleri bekliyoruz. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

REİS DE İZİN VERDİ YOLUMUZA ÇIKTIK…

Bir diğer göçmen kaçakçısı ise İstanbul’dan bot motorları beklediklerini, işinin göçmen kaçakçılığı olduğunu, 6 sene kaçakçılıktan hapis yattığını söyledi. “Göçmen kaçakçısıyım ekmeğimi buradan kazanıyorum Reis de izin verdi yolumuza çıktık” diyen göçmen kaçakçısı, göçmenleri 500-600 dolar karşılığında kaçak bir şekilde Yunanistan’a götürdüğünü anlattı.

 

Bir başka kaçakçı ise, önce mültecilerin güvenliğini sağladıklarını vurgulayarak, “40 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz ve can yelekleri var. Yedek benzin depoları da var. Reisimiz zaten izin vermiş. Karşıya geçtikten sonra Avrupa’ya gidecekler. Önemli olan buradan adaya geçmeleridir” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş