HEZİMETİN FATURASINI KİMLER ÖDEYECEK..!

HEZİMETİN FATURASINI KİMLER ÖDEYECEK..!
Yayınlama: 16.05.2023
Düzenleme: 17.05.2023
7.404
A+
A-

Son seçimlerde Çanakkale de büyük bir kan kaybı yaşayan AK Parti, hem liderlikten hem de elindeki vekillikten oldu. Yaşadığı oy kaybıyla Çanakkale’de ikinci parti konumuna düşen AK Parti’nin bu hale gelmesinde en önemli faktör ise danışman siyaseti oldu.

 

Vekili karşında bulamayan, danışmana ise ulaşamayan AK Parti seçmeni sadece partiye küsmekle kalmadı tepkisini de sandığa taşıyarak Ankara’ya ikinci vekil yerine mesajını gönderdi…

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’ye kazandırılan birçok yatırımın önünü açsa da kendi partilileri de dahil olmak üzere gönüllere açılmakta başarılı olamadı. Sert siyaseti ile sürekli gerdiği Çanakkale’de sağ seçmeni dahi kazanmak yerine kendinden uzaklaştırırken demir yumrukla yönetmeye çalıştığı kendi partisinde de önce küslüklere ardından ayrılıklara yol açtı.

 

Çanakkale vekili seçilir seçilmez ilk olarak eski milletvekili Mehmet Daniş’e yakın olan isimleri hedef alarak tasfiye etmesi, kendisine biat etmeyen yöneticileri görevden alması, kendisiyle birlikte seçilen her milletvekilinin yetki ve etki alanını kısıtlayarak pasivize etmesi tek adam sistemi kuran Turan’ı güçlendirirken AK Partiyi zayıflatmaya yetti.

 

 

DANIŞMAN SİYASETİ AK PARTİYİ ERİTTİ…

 

AK Parti Grup Başkanvekili olması nedeniyle yoğunluktan Çanakkale’ye yeterince vakit ayıramayan Bülent Turan, siyasi gücü elinde tutmak için ikinci vekillerin önünü asla açmadı. Onun yerine Çanakkale’yi danışman siyaseti ile yönetmeyi tercih etti. Danışman Yavuzhan Ahıskalı, sadece yetkileri elinden alınan il başkanının değil ofisten yönettiği parti ile Turan’ın bile adının önüne geçmeyi başardı. Öyle ki tüm bürokratlar ofisin kapısında sırada beklerken şehir için hayati önem taşıyan tüm önemli kararlar o kapalı kapıların ardında danışman talimatıyla alındı.

 

ÇANAKKALE’Yİ ERZURUMLULAR EKİBİYLE YÖNETTİ…

 

Aslen Erzurumlu olan danışman Ahıskalı, Çanakkale’yi daha rahat yönetebilmek için siyasi kadrolar ve bürokrasiyi, kontrol altında tutabileceği sözünden çıkmayacak Erzurumlu isimlerle doldurdu. Çanakkaleliler kendi memleketinde dışlanırken Erzurumlular özel sektörde dahi ballı maaşlarla iş sahibi oldu. Sınırsız alana sahip danışman hemşericilik oynarken kendisine ulaşamayan partililerin ve verilen sözler tutulmayan Çanakkalelilerin isyanı giderek büyüdü.

Şikayetlerini dile getirmek isteyen partili ve vatandaşlar danışman engelini aşıp Bülent Turan’a ulaşamazken, vakit buldukça Çanakkale’ye gelen Turan’da daima kendisini çembere alan 20-30 kişilik ekibinin defansını kırıp halka dokunmayı başaramadı.

 

 

 

TURAN, GELİRKEN DE GİDERKEN DE VEKİL SAYISI DÜŞTÜ…

 

Ne ilginçtir ki Bülent Turan’ın adının dahi bilinmediği Çanakkale’ye dönüp 2015 yılında seçime girdiğinde AK Parti’nin 2 olan vekil sayısı bire düşmüştü. Aynı yıl tekrarlanan seçimde imdadına milletvekili adayı olan Ayhan Gider yetişmiş ve vekil sayısını tekrar ikiye yükseltmişti. Geldiği yıl Çanakkale’de vekil sayısını düşüren Turan, tesadüfe bakın ki giderken de aynı kaderi paylaştı veda ettiği Çanakkale’de vekil sayısı yine bire düştü. Bülent Turan’ın giderken yanında götürdüğü oylar nedeniyle AK Parti ilk defa Çanakkale olarak mecliste bir vekil ile temsil edilecek.

 

İÇİMİZDEN BİRİYDİ, VEKİL SEÇİLDİ DEĞİŞTİ…

 

2018 seçimlerinde “İçinizden biriyim” sloganıyla propaganda yapan ve katıldığı her ortamda esnaf ve esnaf eşi olduğunu vurgulayarak; “Evim sizlere komşu, kapım herkese açık. Oğlum sizin evlatlarınızla aynı devlet okulunda okuyor, seçilsem de bu böyle devam edecek” diyerek sempati toplayan Jülide İskenderoğlu, amacına ulaşmış ve vekil seçilmeyi başarmıştı.

 

Ancak meclisin kırmızı koltuklarının büyüsünden midir bilinmez kendisine oy getiren samimiyete, seçildikten çok kısa bir süre sonra gölge düştü. Önce çocuğunu devlet lisesinden alıp paralı özel koleje yazdırdı. Ardından uzun yıllar oturduğu müstakil aile apartmanında ki dairesinden ayrılıp Çanakkale’nin sayılı zenginlerinin oturduğu boğaz manzaralı lüks sitedeki villaya taşındı. Parti içinde enişte olarak anılan esnaf eşi, yeni şirketlerle işleri büyüterek işadamı olurken liseyi bitiren oğlu paralı özel üniversite ile yurt dışına yelken açtı.

 

 

 

TURANDAN İZİNSİZ, DANIŞMANDAN HABERSİZ ADIM ATAMADI…

 

Önce içinden geldiği halktan koptu sonra Ankara’dan çok Çanakkale’de vakit geçireceğim derken Çanakkale’nin yolunu unuttu. Telefonum daima açık, bana bir alo kadar yakınsınız dedi arayıp da ulaşmak hayal oldu. En başta seçilmesinde büyük emeği olan en yakınındakiler olmak üzere vekillikten önce çok sıcak ilişki içersinde olduğu birçok kişiyi küstürdü. Bülent Turan’ın gölge vekili olduğu için ne teşkilatlara söz geçirebildi nede kendisine gelen sorun ve talepleri çözebildi.

 

Abi dediği danışmanın sözünden çıkmadı ama kendi sözünü geçirip iş bitirmeyi başaramadı. Zaman içersinde tek tek herkes gitti ve yanında kimse kalmadı. Her şeye rağmen tekrar seçileceğinden emindi ama kendisine olan güven ile birlikte partinin de oyları eriyip gitti. AK Partinin gülen yüzü diye anılan Jülide İskenderoğlu, hatalar zinciri sonucu bir gecede soldu gitti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş