KABUS GİBİ

Bu geceden itibaren Çanakkale’yi çok çetin hava şartları bekliyor. Meteoroloji uyarı üzerine uyarı yayınlarken Çanakkale’de yağmur, kar, fırtına ve aşırı soğuk hava etkili olacak. Çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

KABUS GİBİ
Yayınlama: 05.01.2017
9.635
A+
A-

Sel ve su baskınları oluşabilir

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre

Bu gece saatlerinden itibaren batı bölgelerde etkisini artıracak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuvvetli (21-50 mm)olacağı, Çanakkale’nin doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgedeki yağışların yarın akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kara dönmesi tahmin ediliyor.

 

FIRTINA

Marmara; rüzgarın 06.01.2017 (Cuma) günü güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; 07.01.2017 (Cumartesi) günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

 

Buz keseceğiz

Cuma günü Çanakkale’de tekrar kar yağışı görülecek. Kar yağışı merkez ilçe dahil Çanakkale genelinde etkili olacak. Hafta sonu ise hava dalgasının etkisi altına gireceğiz Cumartesi ve Pazar günleri hava sıcaklığı eksi 7’lere kadar düşeceği tahmin ediliyor. En yüksek hava sıcaklığın ise eksi 2 derece olması bekleniyor. Hissedilen hava sıcaklığı eksi 19 dereceleri bulacak. Çanakkale adeta buz kesecek.

 

Önümüzdeki günlerde meteorolojik açıdan kuvvetli hava olaylarının yaşanacağı (Şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, yoğun kar yağışları, önce güney, sonra kuzey yönlerden kuvvetli fırtına, ani sıcaklık değişimleri, ekstrem düşük sıcaklıklar, kuvvetli buzlanma, don vb) beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel günlük rapor, ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş