KAÇAK TUR ÖLDÜRÜR

Çanakkale’de kaçak turlar cirit atıyor. Muğla’da meydana gelen elim kazadan ders çıkartmak lazım, canlar yandı başka canlar yanmasın.

KAÇAK TUR ÖLDÜRÜR
Yayınlama: 16.05.2017
9.943
A+
A-

Çanakkale Abidos Travel İşletmecisi, profesyonel turist rehberi İsmet Balkan çok önemli bir konu olan kaçak turlara değindi. Çanakkale’de de kaçak turların varlığına dikkat çeken Balkan, 24 vatandaşımızı yitirdiğimiz elim kazadan ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Muğla’da meydana gelen ve 24 vatandaşımızın hayatının kaybetmesiyle sonuçlanan elim kazanın ardından açıklama yapan  Balkan, kazanın tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını ifade etti. Kazananın meydana geldiği o güzergahtan 30 dakika önce bir grup ile kendinin de geçtiğini dile getiren Balkan, ‘‘Tur faaliyetlerinin TÜRSAB üyesi seyahat acenteleri marifetiyle yapılması gerekiyor. Söz konusu araç turizm acentesine bağlı olmadan, mahalle aralarından yolcu toplayarak tura çıkmış. Üzülerek söylüyorum Çanakkale’de de her gün buna benzer onlarca araç günübirlik tur adı altında acentesiz ve belgesiz tur yapıyor. Yetkililerin daha duyarlı ve vatandaşımızın da bu kaçak turlara itibar göstermemesi gerekiyor’’şeklinde konuştu.

 

Kaçak turlara itibar etmeyelim

 

Bu elim kazadan ders çıkartılması gerektiğini vurgulayan Balkan, vatandaşlara seslenerek kaçak turlara itibar etmeyin çağrısında bulundu. Emniyet kemerinin de önemine değinen Balkan, ‘‘Kazada yolcuların emniyet kemerleri bağlı olsaydı en az yarısı hayatlarını kaybetmezdi. Bundan sonra otobüslerde, minibüslerde mutlaka emniyet kemerelerini takalım. Canlar yandı başka canlar yanmasın’’dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş