KİMYASAL ATIKLAR TUTUŞTU

ÇOMÜ Araştırma Hastanesinde çıkan yangın korku dolu anlara sahne oldu. Kimyasal maddelerin neden olduğu yoğun duman nedeniyle alevlere itfaiye ile birlikte AFAD KBRN Ekibi de müdahale etti…

KİMYASAL ATIKLAR TUTUŞTU
Yayınlama: 01.08.2017
3.668
A+
A-

Kepez’de bulunan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine ait kimyasal malzemelerin bulunduğu konteynır depo bilinmeyen bir nedenle tutuştu. Kısa sürede alevlerin sardığı depoda yangın büyürken yoğun duman özellikle hastane ve çevresinde paniğe neden oldu.

 

 

Olay yerine ilk olarak Kepez Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri gelirken Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden takviye ekip istendi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken yanan kimyasalların oluşturduğu dumanın zehirlenmelere yol açabileceği ihtimali üzerine AFAD’dan da yardım istendi.

 

 

 

Ekibinden önce yangın bölgesine gelen AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz’ın koordinesinde yönlendirilen tam donanımlı AFAD KBRN Ekibi, itfaiye ile birlikte alevlere müdahale etti. Bu arada kepçe yardımıyla konteynır parçalanarak kullanılan su ve köpüğün alevlerin kalbine ulaşması sağlandı. Etkin müdahale ile alevler kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülürken soğutma çalışmaları ile birlikte yangının çıkış medenin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

 

 

AFAD, KBRN EKİBİ ÖLÇÜMLER YAPTI…

 

 

Yangının başlangıcından sonuna kadar çalışmaları bizzat yönlendiren AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki içinde kimyasal atıklar bulunan konteynerde yangın çıktı. İçinde kimyasal atıklar bulunan konteynerde çıkan yangından etkilenen itfaiye ekipleri ve çevre sakinleri bulunması sebebiyle 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezince Çanakkale AFAD’tan KBRN ekibi talep edildi. Zaman kaybetmeden olay yerine giden 5 kişilik AFAD KBRN ekibi tarafından gerekli güvenlik tedbirlerini alınarak konteynerde yapılan KBRN ölçümlerinde herhangi bir kimyevi tehlikenin bulunmadığı belirlenmiştir” dedi.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.