KUTSALLARIMIZ SİZE EMANET

Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi…

KUTSALLARIMIZ SİZE EMANET
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 22.01.2023
3.060
A+
A-

Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü ve Zafer Haftası kutlamaları başladı. Çimenlik Kalesi’nde düzenlenen törene, Törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, askerler, muharip gaziler ve öğrenciler katıldı. Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a götürülmek üzere Çanakkaleli atletlere teslim edildi.

Geçilemeyen Çanakkale bir sır değil, bir güçtür…

Ecdadımız bizlere destanlarla örülmüş muhteşem bir miras bırakmış diyen Vali Orhan Tavlı; “Bağımsızlık, özgürlük, vatan bayrak gibi yüce değerler söz konusu olunca, ölümü karşılıksız, seve seve göze almışlardır. Bu değerler uğruna şehit olmayı, ulaşılabilecek en yüksek mertebe en kutsal paye bilmişlerdir. İşte Çanakkale zaferi bu kahramanlık ve fedakarlığın en güzel örneklerinden birisidir. Çanakkale silah karşısında imanın zaferidir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumak isteyen bir millet karşısında hiçbir gücün duramayacağı Çanakkale’de bütün dünyaya ilan edilmiştir. Geçilemeyen Çanakkale bir sır değil, bir güçtür. Önce manevi değerlerle bir güçtür, sonra silahı süngüsüyle bir güçtür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilecek…

Törene katılanlar, mehter eşliğinde Çanakkale Valiliği önüne kadar yürüdü. Burada ise, Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan emanetler, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından öperek teslim alınıp atletler Ezgi Arındı ve Emre Derya’ya teslim edildi ve yola çıktı. Kutsal emanetler sırayla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, atletler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.