SİL BAŞTAN…!

İlçe Minibüslerinin şehir içine girmesi konusu yılan hikayesine döndü. İl trafik komisyonunun aldığı son karar ne minibüsçüleri ne de vatandaşları memnun etti. Herkes isyanda. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kararın iptali için dava açacaklarını açıkladı.

SİL BAŞTAN…!
Yayınlama: 27.02.2020
6.394
A+
A-

İlçe Minibüslerinin şehir içine girmesi konusu yılan hikayesine döndü. İl trafik komisyonunun aldığı son karar ne minibüsçüleri ne de vatandaşları memnun etti. Herkes isyanda. 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kararın iptali için dava açacaklarını açıkladı.

 

Geçtiğimiz ay Bölge İdare Mahkemesinin aldığı karar ile ilçe minibüslerinin Çanakkale Devlet Hastanesine gitmesi yasaklanmış ve Çanakkale’de adeta kıyamet kopmuştu. Kararın belediye ile ilgisinin olmadığının altını çizen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediyesi ve 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile ortaklaşa minibüslerin en azından sabah saatlerinde hastaneye ulaşmaları için il trafik komisyonuna dilekçe vermişlerdi.

 

Geçtiğimiz günlerde toplanan İl Trafik Komisyonu, ilçe minibüsleri ile ilgili çok başka bir karar almıştı. Yeni kararda tüm gün boyunca ilçe minibüslerinin hastaneye ulaşmasının yolu açılmış, şehir içinde yolcu indirmeleri serbest yolcu almaları yasak hale gelmişti.

 

Çanakkale Şoförler Odası Başkanlığı, Çanakkale ve Kepez Belediyelerinin şerh düşmesine rağmen alınan yeni karar ne 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ne ilçe minibüs sahiplerini ne de ilçe minibüslerini kullanan vatandaşları memnun etmemişti.

 

 

YASA TANIMIYORLAR

 

İl Trafik Komisyonun aldığı karara adeta isyan eden 18 Nolu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Ateş, “Giden bizim ekmeğimiz karar bizi hiçe sayarak alınmıştır” dedi. Kararın yasa dışı olduğunu vurgulayan Ateş, “ Karayolları taşıma yönetmeliğinin 41. maddesi 13. bendinde tarifeli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılması esastır maddesi var. Bunu ben değil yasa söylüyor. İlçe minibüsleri şehir içine giremez ilk ve son durakları Otogar olması lazım” şeklinde konuştu.

 

 

 

DAVA AÇACAĞIZ

 

İl Trafik komisyonunun aldığı bu kararın en çok kendilerini mağdur ettiğinin altını çizen Ateş, Çanakkale’yi İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma davası açacağız. Daha önce dava açıp kazanmıştık. Yine kazanacağız. Biz insani olarak sabah saatlerinde ilçe minibüslerinin hastaneye çıkması için trafik komisyonuna dilekçe vermiştik ama komisyon bambaşka bir karar aldı” dedi.

 

 

EKMEĞİMİZE ORTAK OLUYORLAR

 

İlçe minibüslerinin yeni kararda yasak olmasına rağmen hala şehir içine girerek özellikle Truva Caddesinden yolcu aldıklarını ileri süren Ateş, “Kendi yolcularını bırakın şehir içi yolcusu alıyorlar. Ekmeğimize ortak oluyorlar. Bunu defalarca tespit ettik. Hiçbir işlem yapılmadı. Biz minibüsçüler olarak ilçe minibüslerinin her saat şehir içine girmelerini istemiyoruz. Yatan birçok minibüsümüz var. İlçe yolcularını hastane dahil Çanakkale’nin dört bir yanına taşıyacak ağımız var. Sabah ve akşam saatlerinde hastaneye gitmelerinde şehir içine girmelerine insani olarak karşı değiliz. Komisyon bize sorma gereği duysaydı ortak bir karar bir alırdık. Bize dava açmaktan başka bir şans bırakmadılar” şeklinde konuştu.

 

 

 

http://www.canakkaleozelhaber.com/hastaneye-gidemiyorlar-diye-kiyamet-kopmustu/2925/

 

 

 

 

 

 

http://www.canakkaleozelhaber.com/indirmek-serbest-bindirmek-yasak/2941/

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş