SUÇLULAR İÇİMİZE SIZMIŞ..!

SUÇLULAR İÇİMİZE SIZMIŞ..!
Yayınlama: 19.09.2023
3.549
A+
A-

Göçmen Kaçakçılığı suçunun engellenmesine yönelik olarak yapılan operasyonlarda organizatörlük yaptığı tespit edilen 31 kişi yakalanarak hakkında yasal işlem yapılırken bir kısmı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalananlardan birinin eski polis diğerinin ise Çanakkale Vergi Dairesinde memur olarak görev yapması herkesi şaşkına çevirdi…

 

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce Çanakkale genelinde Göçmen Kaçakçılığı suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla 01.08.2023 ve 18.09.2023 tarihleri arasında peş peşe operasyon yapıldı.

 

BİR POLİS DİĞERİ VERGİ MEMURU…

 

Organizatörlük yaptığı tespit edilen ve biri İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundan malulen emekli polis memuru, diğeri Çanakkale Vergi Dairesinde memur olarak görev yapan iki şüphelinin de aralarında bulunduğu toplam 31 şahsa yasal işlem yapıldı.

 

21 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI…

 

Şüphelilerden 21’i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, 4 şüpheli şahıs Adli Kontrol kararı ile 5 şahıs ise savcılık kararı ile salıverildi. 1 şüpheli ise halen firar halinde aranmasına devam ediliyor.

 

ÇOK SAYIDA ARAÇ VE MALZEMEYE EL KONULDU…

 

Gerçekleştirilen operasyonlarda 18 araç, 87 can yeleği, 18 şambrel, 5 el hava pompası, 1) can simidi ve 74.160 TL, 3 Gram Altın, 3 Amerikan Doları paraya suçtan elde edilen gelir kapsamında el konuldu.

 

İŞLEMLERİN ARDINDAN SINIR DIŞI EDİLECEKLER…

 

Suça karıştığı tespit edilerek ülkemizden yasadışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmeye çalışan 224 Afganistan, 1 Suriye, 4 Filistin uyruklu şahsa adli işlem yapılarak hakkında adli/idari işlem yapılan toplam 329 yabancı uyruklu şahıs Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Ayrıca hakkında Türk vatandaşı veya yabancının yurtdışına çıkmasına imkan sağlamak suçundan arama kararı bulunan 2 Şahıs yakalandı, 1 şahıs tutuklandı, 1 şahıs ise Savcılık makamı tarafından serbest bırakıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş