TAM BİR PROJE ADAMI… HIZLI VE KARARLI..!

TAM BİR PROJE ADAMI… HIZLI VE KARARLI..!
Yayınlama: 23.12.2023
Düzenleme: 23.12.2023
1.911
A+
A-

Çanakkale’de sosyal belediyecilik yapmak için yola çıktıklarını söyleyen AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Sami Yavaş, Çanakkale’nin kronikleşmiş birçok problemi olduğuna dikkat çekerek bunları çözecek ve bugüne kadar hayal bile edilemeyen hizmetleri hayata geçirecek güç, enerji, ekip ve inanca sahip olduklarını vurguladı.

Ulaşım sorununu tramvay ile çözeceklerinin sözünü veren Sami Yavaş, kültür-sanat etkinlikleriyle örnek bir şehir olacak Çanakkale’yi yaşanacak, mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşlanacak bir şehir yapacaklarını kaydetti…

 

Gerçek sosyal belediyeciliği biz yapacağız ve halkımızı rahat ettireceğiz diyen AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Sami Yavaş, vaat değil söz verdiğini ifade ederek onların hayal bile edemediklerini biz çoktan gerçekleştirdik dedi.

Yavaş, Umurbey Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde küçücük bir belde belediyesinin kısıtlı imkanlarıyla büyük işlere imza atmış, getirdiği dünya starlarıyla Umurbey’i dünyaya tanıtırken il ve ilçe belediyelerini kıskandıran yatırım ve hizmetleri hayata geçirmeyi başarmıştı.

 

 

TRAMVAY ÇALIŞACAK, ULAŞIM HEM UCUZ HEM RAHAT OLACAK…

 

Projelerinden örnekler vererek, Türkiye’nin en pahalı ulaşımının Çanakkale’de olduğunu vurgulayan Sami Yavaş; “Ulaşımı ucuzlatacağız. Ulaşım ucuzlayacak, ulaşımın kalitesi ve konforu artacak. Ulaşım sorununu nasıl çözeceğiz? Tramvayla. Çanakkale’ye mutlaka hafif raylı sistem getireceğiz. Belediye otobüsleri yeni modern olacak. Duraklar yağmurdan, soğuktan, güneşten koruyacak. Duraklarda dijital panolar olacak, gelecek otobüsün nereye gideceğini, hangi otobüsün kaç dakika sonra durakta olacağını elektronik sistemle duraktaki panodan okuyabileceğiz. Bunu yapmak zaten belediyenin görevi” dedi.

 

 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ BİZ YAPACAĞIZ…

 

Sosyal belediyecilik için bunların yeterli olmadığını ifade eden Yavaş; “Bu otobüste, şoförün arkasındaki panoda ne olacak? Belediyenin hangi sosyal etkinliğinin afişi olacak? Çanakkale’de sanayinin, üniversitenin, esnafın hangi etkinliğinin ilanı olacak o afişte? Belediyenin desteklediği hangi ekonomik, kültürel etkinliğin afişi olacak otobüslerde? Sosyal belediyecilik hem yeni, düzgün otobüs demek, hem düzgün durak demek, hem durağa zamanında gelen otobüs demek hem de otobüste kentin yaşadığını, zenginleştiğini, geliştiğini gösteren etkinlik afişinin bulunması demek. Sosyal belediyecilik diyorsak bunları zaten yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

SENEDE BİR KONSER, BİRKAÇ DESTEKLE OLMAZ BU İŞLER…

 

Geç siyasetçi Yavaş, otobüsteki yaşlıyı, emekliyi, memuru, işçiyi, genci hayata bağlayan, mutlu, huzurlu yapan, iyi ki Çanakkale’de yaşıyorum dedirten işler yapacaklarının altını çizerek; “Sosyal belediyecilik budur. Öyle senede bir konser düzenlemekle sosyal belediyecilik olmaz. Sadece ihtiyaç sahibi vatandaşa göstermelik yardım yapmakla da sosyal belediyecilik olmaz. Hele hele biz zaten sosyal demokratız falan gibi laflarla hiç olmaz. Lafla peynir gemisi de yürümez peynir helvası da tatlanmaz. İcraat lazım icraat. Önce icraat, önce hizmet, sonra o hizmete yakışır kent hayatı, sosyal hayat” dedi.

 

 

SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜM İÇİN GELİYORUZ…

 

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Sami Yavaş, açıklamalarına şu cümlelerle devam etti;

“Çanakkale’de kentsel dönüşüme ihtiyaç var mı? Var. Çanakkale’de çöp sorunu var mı? Var. Önce bunları çözmek gerekiyor. Sen daha otobüs seferlerini düzene koyamamışsın diyorsun ki ben sosyalim, halkçıyım. Sen daha trafiğin en yoğun saatinde çöp toplamaya kalkıyorsun, ortalık çöp içinde bir de çöp arabasını gözümüze sokuyorsun sonra diyorsun ki ben sosyal belediyecilik yapıyorum. Olur mu? Olmaz. Madem sosyalsin, halkçısın, niye arkadaş Çanakkale’de su ücretleri bu kadar pahalı? Daha suyu ucuz veremiyorsun sen nasıl sosyal belediyecilik yapacaksın? Çanakkale’de sadece su mu pahalı? Ulaşım aksları bakımından son derece elverişli, adeta 3 oda 1 salon gibi kolay bir kentte, 5 kilometrelik bir aksta, toplu ulaşım pahalı. Yahu bu şehirde öğrenci var, işçi var, emekli var. Pahalı ulaşımla sosyal belediyecilik olmaz. Bunları çok hızlı çözeceğiz.”

 

 

ÇANAKKALE’Yİ HEM YAŞANACAK HEM YAŞLANACAK ŞEHİR YAPACAĞIZ…

 

“Çanakkale yaşlanacak değil yaşanacak şehir diyorum ya hep. Bunu da değiştiriyorum şimdi. Çanakkale’yi hem yaşanacak hem yaşlanacak şehir yapacağız. İnsanlar burada o kadar güzel yaşayacak ki burada yaşlanmak isteyecekler. Öyle bir Çanakkale yapacağız ki burada yaşlanmak rahat ve huzurlu yaşamak demek olacak. Gençlerin mutlu olmadığı yerde yaşlılar da mutlu olmaz. Öğrencinin mutlu olmadığı yerde esnaf da mutlu olmaz. Şehir bir bütündür. Otobüsü eski püskü şehirde sosyal yenilik olur mu? Çanakkale’yi kent kültürüyle barışık ve gençlerin, kadınların, çocukların, yaşlıların huzurlu, neşeli zaman geçirebileceği, ucuz ve kaliteli bir kent yapacağız. O zaman konser de düzenleriz, festival de yaparız, alışveriş şenliği de yaparız, bilim günleri, kültür sanat günleri, folklor günleri de yaparız. O zaman Çanakkale gerçekten yaşlanacak değil mi yaşanacak bir kent olur.”

 

 

ÇANAKKALE’DE BİRLİKTE YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR…

 

“Şehir 24 saat yaşarsa, insanlar 24 saat ulaşır, gülüp eğlenir, alışveriş yapar, yer içer, gezerse, sanayi de gelişir, bilim de gelişir, şehir de büyüyüp güzelleşir. Şehir büyürken çocukların sağlığı, gençlerin neşesi, kadınların huzuru, yaşlıların mutluluğu artıyorsa sosyal belediyecilik yapmış oluruz. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız oturduğu yerden sosyal oldum sanmak değil. Biz tarihe adını Çanakkale Geçilmez diye yazdıranların çocuklarıyız. Şimdi de güzellikte, huzurda, şehircilikte Çanakkale geçilmez dedirteceğiz. Çünkü Çanakkale’de iyilik var, güzellik var. Çanakkale’de birlikte yapacağımız çok şey var” dedi.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş