TÜRKİYE’NİN EN YALNIZ ADAYI ÇANAKKALE’DE..!

TÜRKİYE’NİN EN YALNIZ ADAYI ÇANAKKALE’DE..!
Yayınlama: 03.04.2024
Düzenleme: 03.04.2024
3.449
A+
A-

2024 yerel seçimlerinin en renkli ve cesaretli belediye başkan adayı Çanakkale’den çıktı. Seçimden bir gün önce boş meydanda tek başına miting yapan, bir kişi dahi dinlememesine rağmen bir saat boyumca proje ve vaatlerini kararlılıkla anlatan azimli aday, sandıkta da beklediğini bulamadı.

 

“Oyumuz senin” diyerek destek veren seçmenlere ve ailesine rağmen başkan adayına sandıktan sadece bir oy çıkınca, akıllara ünlü oyuncu Şener Şen’in Züğürt Ağa filminde ki gülümseten “Benim oyum nereye gitti” sözü geldi…

 

Her seçim döneminde olduğu gibi 2024 yerel seçim sürecinde ve sonuçlarında şaşırtan ve hafızalara kazınan ilginç durumlar ortaya çıktı. Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde 22 yaşında ki Zeynep Çelik olurken, Türkiye’nin en yalnız belediye başkan adayı da Biga İlçesine bağlı Karabiga beldesinden çıktı.

 

 

2019 Yerel Seçimlerinde Saadet Parti’sinden Biga Belediye Başkan Adayı olan ancak kazanamayan Adnan Kömürcü bu defa şansını Karabiga beldesinde denedi.

İlk ve ortaokulu Karabiga’da, liseyi Biga’da okuyan ve Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İlahiyat bölümünde tamamlayan emekli esnaf Kömürcü; “Daha iyi bir yaşam senin hakkın Karabiga” diyerek siyaset gömleğini bir kez daha giydi ve Karabiga’nın Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştırmak için siyasi iddiasını ortaya koydu.

 

Namıdiğer Kasap Adnan olarak tanınan Adnan Kömürcü, propaganda çalışmaları kapsamında seçimden bir gün önce Karabiga meydanına sahne ve ses düzeni kurarak miting düzenledi. Ancak nüfusu yaklaşık 4 bin olan beldeden mitinge bir kişi dahi katılan olmayınca Kömürcü, boş meydana konuşmak zorunda kaldı. Buna rağmen moralini düşürmeyen azimli başkan adayı, bir saat boyunca elide mikrofon kürsüden proje ve vaatlerini anlatmaya devam ederek mitingini tamamladı.

 

 

Saadet Partisi Karabiga Belediye Başkan Adayı Adnan Kömürcü’nün seçim şoku bununla da bitmedi. Ertesi gün seçime gidilip oylar sayıldığında mitingde tek başına yapayalnız olan Kömürcü’nün sandıkta da yalnız kaldığı görüldü. Sadece bir oy alan Kasap Adnan lakaplı Kömürcü’nün yeni lakabı Issız Adnan’a çıkarken, evli ve 3 kız babası olan başkan adayına ailesinden dahi oy çıkmaması şaşkınlık yarattı.

 

Seçim sürecinde kendisini destekleyen ve “oyum senin” diyen seçmenlerin ters köşe yaptığı Adnan Kömürcü’nün yaşadıkları Şener Şen’in ünlü “Züğürt Ağa” filminde ki seçim sahnesi ve unutulmayan repliği akıllara getirdi. Ağa rolünde oynayan Şen’e sadece bir oy çıkmış, iki kişi o oyu sahiplenince; “Bir oyu ikiniz verdiyseniz benim oyum nereye gitti” diyerek güldürürken düşündürmüştü.

Her şeye rağmen Kömürcü’nün medeni cesareti, siyasi ideali, partisine olan bağlılık ve kararlılığı gönülleri fethederek takdir almayı başardı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş