Umurbey’in Adını Gökyüzüne Yazdıracak

Boğaz Köprüsü projesiyle yıldızı bir anda parlayan ve tüm Türkiye’nin ilgisini üzerinde toplayan Umurbey Beldesi, farklı projelerle de iddiasını ortaya koyuyor. Projelerin mimarı, AK Partili genç ve dinamik Belediye Başkanı Sami Yavaş ise soyadının aksine siyasette ve hizmette hızla yükseliyor…

Umurbey’in Adını Gökyüzüne Yazdıracak
Yayınlama: 13.01.2017
18.838
A+
A-

Boğaz Köprüsü projesiyle yıldızı bir anda parlayan ve tüm Türkiye’nin ilgisini üzerinde toplayan Umurbey Beldesi, farklı projelerle de iddiasını ortaya koyuyor. Projelerin mimarı, AK Partili genç ve dinamik Belediye Başkanı Sami Yavaş ise soyadının aksine siyasette ve hizmette hızla yükseliyor…

 

Ülkemizde yaygınlaşmaya yeni yeni başlayan havacılık alanındaki gelişmelere, Umurbey Belediyesi 18-19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde düzenleyeceği Havacılık Festivali ile önemli katkı sağlayacak. Dev organizasyon Çanakkale bölgesinde gerçekleştirilecek ilk ve tek havacılık fuarı olma özelliğini taşıyor.

 

Umurbey’in adını gökyüzüne yazdıracak…

 

Sıradan bir beldeyken, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Sami Yavaş’ın belediye başkanı seçilmesiyle kaderi değişen ve Boğaz Köprüsü Projesiyle zirve yapan Umurbey Beldesi, adını gökyüzüne yazdırmaya hazırlanıyor. Değil havaalanı düne kadar asfalt yolu dahi bulunmayan Umurbey’de 3 günlük bir havacılık fuarı organize eden Başkan Yavaş, bugüne kadar sadece meşhur şeftalisi ile anılan beldeyi tam anlamıyla kanatlandırarak turizm açmayı hedefliyor.

 

200 çocuk uçma keyfine varacak…

 

Çanakkale Özel Haber’e sürprizlerle dolu bir organizasyon hazırlığında oldukların açıklayan Başkan Sami Yavaş; “Yöre halkı hava araçlarıyla buluşturulurken hayatı boyunca hiç uçmamış kişilere ve çocuklara da ilk defa uçuş deneyimi yaşamaları sağlanacak. Belli kriterler doğrultusunda yapılacak olan seçimle 200 çocuk ve 10 yetişkin ücretsiz olarak Çanakkale boğazı, Umurbey ve Şehitler Abidesi ile Gelibolu yarımadasını gökyüzünden keşfedecekler. Aynı zamanda cüzi bir ücret karşılığı isteyen her vatandaşımız uçarak Çanakkale kanatlarımın altında diyebilecek” dedi.

 

Tam bir karnaval havasında geçecek…

 

Umurbey kordonunda düzenlenecek festival için uçakların inebileceği 30 x 750 metre ebatlarında sert toprak zeminli pist yapılacak. Aynı zamanda katılması beklenen 25’in üzerinde ki uçak için park alanı inşaa edilecek. Bölgede fuar alanı oluşturulacak ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak tuvalet, duş, çeşme, çöp ve otopark gibi ihtiyaç alanları kurulacak. Ayrıca ziyaretçiler için özel hazırlanan kamp alanlarında çadır kurup karavanlarını getirip kamp yapabilmekte mümkün olacak. Yüzer iskele ile şezlong ve gölgeliklerle katılımcıların deniz ve güneşten de yararlanmaları sağlanacak.

 

3 günlük festivale 25’ten fazla uçak katılacak…

 

Havacılık Festivali ile ilgili planlamalar devam etse de genel hatlarıyla ön bilgi veren Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş; “Katılımcı uçakların yapacakları gösteri uçuşu ve kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Umurbey Havacılık Festivali 3 gün sürecek. 25’ten fazla uçağın katılması beklenen etkinliklerde aynı zamanda ünlü sanatçılar tarafından konserler verilecek ve DJ plaj partileri ile ışık ve ses şovları düzenlenecek. Aynı zamanda plaj voleybolu ve çamur futbolu ile çocuk eğlence etkinlikleri gerçekleştirilecek” dedi.

 

Bu festivalde havacılıkla ilgili yok yok…

 

Başkan Yavaş, festivalin ülkemiz sportif havacılığına ve bölgenin gelişmesine büyük katkıları olacağına inandıklarını kaydederek; “Planlamalar arasında uçakların yanı sıra microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşüt, serbest paraşüt gibi aktiviteler ve model uçak, model helikopter, multicopter uçuşları ile festivale renk katılmasının amaçlanıyor” şeklinde konuştu.

 

Sami Yavaş, Yaklaşık 8 ay gibi bir süre kalan festivale katılım sağlamayı düşünenlerin planlarını şimdiden yapmalarını ve bu büyük fırsat ve eğlenceyi kaçırmamalarını tavsiye etti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş