VALİ, APAR TOPAR GÖREVDEN ALDI..!

Astım hastası şehit yakınına WC temizlettirdiği ileri sürülen müdür apar topar görevinden alındı. Ancak diğer taraftan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve suçlamaların devam eden soruşturma neticesinde çürütüleceği ileri sürüldü…

VALİ, APAR TOPAR GÖREVDEN ALDI..!
Yayınlama: 18.02.2020
10.100
A+
A-

Astım hastası şehit yakınına WC temizlettirdiği ileri sürülen müdür apar topar görevinden alındı. Ancak diğer taraftan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve suçlamaların devam eden soruşturma neticesinde çürütüleceği ileri sürüldü…

 

Bayramiç’de İlçe Tarım Müdürü olarak 8 yıldır görev yapan Cahit Uydaş, şehit yakını kadrosuyla görevli memur A.T’ye astım hastası olmasına rağmen temizlik işleri yaptırdığı ve mobbing uyguladığı iddiasıyla Valilik oluruyla görevden alındı. İlçede büyük şaşkınlık yaratan olay sonrası Uydaş, apar topar yıllık izne ayrılırken yerine İbrahim Çobanoğlu getirildi.

Bayramiç’te sevilen bir isim olan başarılı Tarım İlçe Müdürü Cahit Uydaş’ın  Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın 2018 yılında yürürlüğe koyduğu ‘Hizmetli Ünvanlı Şehit ve Gazi Yakınları” genelgesine uymadığı için görevden alındığı ileri sürülürken olayın aslının anlatılandan çok farklı olduğu ve konunun devam eden soruşturma sonrasında aydınlığa kovuşacağı iddia edildi.

 

SUÇLAMALAR ÇOK AĞIR…

İddiaya göre Şırnak İli Akçay İlçesi’nde teröristlerle girdiği çatışmada abisini kaybeden A.T, 4 yıldır hizmetli kadrosuyla Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. 2018 yılında yürürlüğe giren torba yasa ile memurluk kadrosuna geçen A.T temizlik ve çay servisinde çalıştırılmaya devam edildi. Son dönemlerde astım rahatsızlığının artması nedeniyle Memur A.T, Müdür Uydaş’a  şiddetli astım rahatsızlığı nedeniyle deterjan ve benzeri temizlik ürünlerini kullanmaması gerektiğini bildirdi ancak bir sonuç alamadı. Yine A.T’nin iddiasına göre İlçe Tarım Müdür Uydaş baskılarını artırdı ve aynı müdürlükte görev yapan eşinin masasını, masa ayaklarını ve WC’leri her gün defalarca beğenmeyerek temizlettirdi.

 

ÖNCE SORUŞTURMA AÇTI ARDINDAN GÖREVDEN ALDI…

İddialarını Türkiye Gaziler Ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şubesi’ne taşıyan A.T. dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından imzalanan ‘‘Hizmetli Unvanlı Şehit ve Gazi Yakınları” genelgesine uyulmadığını öne sürerek şikayetçi oldu. Vakıf yetkileri ise konuyu Vali Orhan Tavlı’ya aktararak gereğinin yapılmasını istedi. Vakıf yetkilerini Valiliğe davet eden Vali Tavlı, İlçe Tarım Müdür Uydaş hakkında soruşturma başlatmakla kalmadı sadece bir iddiaya dayanarak derhal görevden aldı.

 

BAŞBAKANLIK GENELGESİ NE DİYOR…

“Malumları olduğu üzere terörle mücadelede canını ve kanını feda ederek bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin yakınları 3713 Terörle Mücadele Kanunu’nun Ek 1. maddesi kapsamında kamu idarelerinde istihdam edilmekte olup, özellikle hükümetimiz döneminde bir devlet politikası olarak 3712 sayılı kanundan doğan hak sahipliğinin kapsamının genişletilmesiyle birlikte daha fazla sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız kamuda istihdam hakkına kavuşmuştur. Bu haktan yararlanarak kamu kurumlarımızda istihdam edilmeye başlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en uygun çalışma koşullarının sağlanması hükümet olarak her zaman gözettiğimiz önceliğimiz ve vefa borcumuzdur.

Bu çerçevede kamu idarelerince öğrenim durumları sebebiyle mevzuat gereği hizmetli kadrolarına atanmış şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş