ZAMLAR NE ÖLÜ BIRAKTI NE DİRİ..!

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nın son oturumunda yeni yıl öncesi birçok fiyat tarifesi için zamlar oylandı. AK Partili meclis üyelerinin zam tekliflerine çekimser kalarak oy kullanmaması dikkat çekerken oy çokluğu ile kabul edilen fiyat artışları içerisinde mezarlık yeri zammı ve yaşanan diyaloglar gündeme damga vurdu…

ZAMLAR NE ÖLÜ BIRAKTI NE DİRİ..!
Yayınlama: 12.11.2022
3.202
A+
A-

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nın son oturumunda yeni yıl öncesi birçok fiyat tarifesi için zamlar oylandı. AK Partili meclis üyelerinin zam tekliflerine çekimser kalarak oy kullanmaması dikkat çekerken oy çokluğu ile kabul edilen fiyat artışları içerisinde mezarlık yeri zammı ve yaşanan diyaloglar gündeme damga vurdu…

 

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan mezarlıklara zam kararı Başkan Ülgür Gökhan ve meclis üyeleri arasında esprili diyaloglara neden oldu. AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri zammı fazla bulurken Başkan Gökhan; “Ölmeyin o zaman” diyerek ortamı yumuşattı ve mevcut mezarlık alanının dolmak üzere olduğunu vurgulayarak arsa maliyetlerinin yüksek olmasından yakındı. Yaşananlar ölmeyi yasaklayan fenomen muhtarı hatırlattı.

 

AK PARTİLİ ÜYELER SÖZDE ELEŞTİRDİ OYLAMADA ÇEKİNDİ…

 

Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısında, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün mezar yeri fiyat tarifesine yapılacak zam oranı görüşüldü. Yapılan zam tarifeleri 2023 yılından geçerli olmak üzere oy çokluğu ile kabul edilirken, zamları sözlü olarak eleştiren AK Parti’li meclis üyelerinin oylamada çekimser kalması dikkat çekti.

 

MEZAR YERİ ZAMLI, DEFİN VE NAKİL HİZMETLERİ ÜCRETSİZ…

 

Çanakkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 2023 yılı plan bütçe tablosunda yer alan ve oy çokluğuyla kabul edilen zam sonrası aile mezarlığı bölgesi birinci sınıf mezar yeri fiyatları 2.700 TL’den 4 bin TL’ye çıkarılarak bin 300 TL’lik bir artış gerçekleştirildi. Mezarlık bölgesi ikinci sınıf mezar yerlerine de defin sırasında tek kişilik mezar yeri 800 liradan bin 500 TL’ye, definden önce tek kişilik mezar yeri ise bin 800 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılarak bin 200 TL’lik artış yapıldı.

 

Gasilhane, tahta tabut, cenaze tabut örtüsü, cenaze defin işlemleri ve Çanakkale dışına nakil gibi hizmetlerin ise ücretsiz devam edeceği oy birliğiyle kabul edildi.

 

DİNİMİZ MÜSAADE ETSE HEMEN FIRINI KURACAĞIM…

 

Zam görüşmeleri sırasında AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri arasında yaşanan diyalog ise gündeme damga vurdu. Bir meclis üyesi yapılan zamları fazla bularak Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ‘Başkanım, bu zamlar çok değil mi? Öleni de mezara gömemeyeceğiz’ dedi.

 

Bunun üzerine Başkan Ülgür Gökhan; “Ölme abi! Dinimiz müsaade etse hemen fırını kuracağım ama dinimiz müsaade etmiyor, yapacak bir şey yok” diye karşılık verdi.

 

MEZARLIK DOLDU, ARSA MALİYETLERİ YÜKSELDİ…

 

Her alanda olduğu gibi yer maliyetlerinin de yüksekliğinden dolayı fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Gökhan; “Mezarlığımız dolmak üzere, yeni yer için koşturup duruyorum. Yeni daha imzalandı, inşallah yakında çözülecek. Ama bir arsa metrekaresi kaç para, istimlak etmeye kalksak kaç paraya istimlak edeceğiz. Hazine yeri bulduk bir tane, onu almaya çalışıyoruz. Oda olmazsa nerden ne yapacağız. Gerçekten maliyetler kötü. Artık ölmeye görün, napalım hallederiz” dedi.

 

ÖLMEYİ YASAKLAYAN MUHTARI HATIRLATTI…

 

Çanakkale Belediye Meclisinde yaşananlar akıllara 2017 yılında ölmeyi yasaklayan fenomen muhtarı getirdi. Manisa’da Karadeniz fıkralarını aratmayan bir olay yaşanmış ve Saruhanlı ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Tirkeş Mahallesi Muhtarı Bilal Arslan, eskiyen caminin yıkılması sırasında tabut ve musalla taşının da kırılması üzerine mahallede ikinci bir emre kadar ölüm yasağı ilan etmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş