VATANDAŞ ONLARDAN ŞÜPHELENİYOR..!

Çanakkale’yi dehşete düşüren yangın otluk alanda başladı ardından bir binaya sıçradı. Alevlerin çatıyı, dumanların gökyüzünü kapladığı yangını söndürmek için zamanla yarışılırken, ne ilginçtir ki çözümden çok suçlu arayanların hararetli atışması sıcak olan ortamın ateşini daha da yükseltti…

VATANDAŞ ONLARDAN ŞÜPHELENİYOR..!
Yayınlama: 19.08.2018
8.908
A+
A-

Çanakkale’yi dehşete düşüren yangın otluk alanda başladı ardından bir binaya sıçradı. Alevlerin çatıyı, dumanların gökyüzünü kapladığı yangını söndürmek için zamanla yarışılırken, ne ilginçtir ki çözümden çok suçlu arayanların hararetli atışması sıcak olan ortamın ateşini daha da yükseltti…

 

Çanakkale’nin Cevatpaşa Mahallesi’nde eski hastane binasının çevresindeki otluk alanda başlayıp, bir apartmanın çatısına sıçrayan yangın, 1.5 saatte kontrol altına alındı. Çanakkalelileri korkutan yangın nedeniyle şehir ve boğazın üzeri dumanla kaplandı.

 

 

HERKES ALEVLERE KARŞI TEK YÜREK OLDU…

 

Cevatpaşa Mahallesi’nde eski hastane binasının çevresindeki otluk alanda henüz bilinmeyen nedenle ot yangını çıktı. Kuvvetli esen poyrazın etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü ve geniş alana yayıldı. Çok sayıda itfaiye aracı ve arasöz ile Emniyet Müdürlüğü’nün toplumsal olaylara müdahale aracı TOMA ile müdahale edilen yangının büyümesiyle çevredeki binalarda yaşayanlar da korku içerisinde evlerini boşalttı. Vatandaşlar da kovalarla taşıdıkları sularla itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarında yardımcı oldu.

 

ÇAM AĞACINDAN FIRLAYAN KOZALAK ÇATIYI TUTUŞTURDU…

 

Bu arada yanan çam ağaçlarının kozalaklarını fırlatması sonucu alevler bir apartmanın çatısına sıçradı ve binada yangın başladı. Yangın kontrol altına alınamayınca bölgeye yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü helikopteri, apartmanın çatısındaki yangına iki kez su atarak müdahale etti. Hafifleyen çatıdaki yangına ardından itfaiye aracının merdiveniyle müdahale devam etti.

 

 

İKİ KİŞİNİN ETKİLENDİĞİ YANGINI MADDE BAĞIMLILARI MI ÇIKARDI…

 

Çanakkalelilere büyük endişe yaşatan ve şehrin üzeri ile boğazı duman kaplayan yangın, 1.5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi. Yoğun dumandan etkilenen bir vatandaş ile bir itfaiye eri tedavi altına alındı. İki apartmanın çatısının hasar gördüğü yangında, soğutma çalışmaları devam ederken yangının çıkış nedenin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Eski hastane harabelerinin madde bağımlısı gençlerin mekanı haline geldiğini ve bu nedenle korktuklarını belirten vatandaşlar, yangının muhtemelen onlar tarafından başlatıldığını iddia ederek artık gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

 

 

BAŞKAN GÖKHAN İDDİALARA YANIT VERDİ…

 

Yangının devam ettiği sıralarda söndürme çalışmaları sürerken bir yandan da hararetli bir tartışma başladı. Kimi itfaiye geç geldi diyerek şikayet ederken kimi de otları temizlemediği için belediyeyi suçladı. Olay yerine gelerek çalışmaları bizzat izleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada; “İtfaiye ekiplerimiz ilk olarak gerektiği gibi uygun araçlarla ot yangınına müdahale ettiler. Fakat alevlerin apartmanın çatısına sıçraması üzerine uzun merdiveni bulunan diğer araçlar bölgeye sevk edildi ve yangın kısa sürede kontrol altına alındı” dedi.

Otların belediye tarafından temizlenmediği yönünde ki iddiaları da yanıtlayan Başkan Gökhan; “Eski Askeri Hastane ve sahip olduğu alan daha önce askeriyeye ait olmakla birlikte daha sonra restore edilmek üzere Kültür Bakanlığına devredilmiştir. Bölgenin belediye ile bir ilgisi yoktur” dedi. Geçtiğimiz yılda yine Esenler Mahallesinde askeriyeye ait olan 116 Jandarma Er Eğitim Alayı yanında ki boş askeri arazide yangın çıkmış ve çevrede ki binaları tehdit etmişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş