YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU..!

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU..!
Yayınlama: 23.08.2023
Düzenleme: 23.08.2023
10.933
A+
A-

Dün geceden buyana yangın bölgesinde çalışmaları yakından takip eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu sabah yaptığı açıklamada “Düne göre gerek rüzgar gerekse nem açısından daha avantajlıyız. Yangının, 1500 hektarlık alanın dışına taşmaması için ekiplerimiz mücadele veriyor” dedi.

Yangının ilk başladığı nokta olan Damyeri Mevkiinin bağlı olduğu Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Muhtarı İbrahim Bağkazan, Jandarmanın ilk belirlemelere göre yangının sebebini tespit ettiğini söyledi….

 

 

Çanakkale’de Damyeri mevkiindeki ormanda dün saat 12.30 sıralarında başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızlı bir şekilde büyüdü. Yangın bölgesinde 8 yangın söndürme uçağı ve 26 helikopteri ile havadan müdahale başlarken, yangının nem ve rüzgarın etkisiyle büyümesi nedeniyle Edirne, Tekirdağ Bursa ve Balıkesir’den bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

 

 

9 KÖY BOŞALTILDI…

 

Yangının yerleşim yerlerini sıçrama ihtimali nedeniyle Damyeri mevkii, Kayadere, Ulupınar, Belen, Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılçaören ve Taşlıtarla köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

Köylerde yaşayan toplam bin 251 kişi tahliye edilerek yurtlara yerleştirildi. Yangında Yağcılar Köyü’nde 4 ev Ulupınar Köyü’nde ise 3 ev küle döndü. 95 vatandaş dumandan etkilenirken 85 küçükbaş, 3 büyükbaş hayvan ise telef oldu.

 

 

SABAHA KADAR DEVAM ETTİ…

 

Gece görüşlü 4 helikopterle sabaha kadar devam eden söndürme çalışmaları günün ağarmasıyla bu sabah yeniden başladı. Ekipler, bölgede söndürme çalışmalarına devam ederken dün tahliye durumu gündeme gelen Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde risk durumunun ortadan kalktığı belirtildi.

 

 

BAKAN YUMAKLI: DÜNE GÖRE ÇOK AVANTAJLIYIZ…

 

Bu sabah Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangın Yönetim Merkezi’ne gelerek yangınla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece boyunca devam eden söndürme çalışmalarıyla yangının üniversite ve hastane binalarına sıçramasını engellediklerini belirtti.

 

 

RÜZGAR VE NEM ŞUAN İTİBARİYLE BİZDEN YANA…

 

Gerek rüzgar gerekse nem açısından bugün daha avantajlı olduklarını belirten Bakan Yumaklı, “1500 hektarın etrafını çevrelemiş durumdayız. Rüzgar ve nem şuan itibariyle bizden yana. Bölgede söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse yangını kısa sürede kontrol alabileceğimizi düşünüyorum. Şuan risk unsuru taşıyan bir bölge kalmadı. Bir tahliye durumu da söz konusu değil” diye konuştu.

 

 

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU…

 

Yangının ilk başladığı noktadaki Damyeri Mevkii’nde yaklaşık 17 hanenin bulunduğunu söyleyen Muhtar Bağkazan, “O alan köyümüze 3 kilometre uzaklıkta. Sadece bir samanlık yandı. Jandarma ekipleri köyümüze gelerek o bölgede inceleme yaptı. Yaptıkları inceleme sonucunda yangının elektrik direğinden çıkmış olabileceğini tespit ettiklerini söylediler” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş