YİNE PİLAV YİNE OLAY

Ak Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen pilav ikramında açılan pankart gündeme damgasını vurdu. Zabıta pankartı kaldırttı gergin dakikalar yaşandı.

YİNE PİLAV YİNE OLAY
Yayınlama: 21.03.2018
12.038
A+
A-

Ak Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen pilav ikramında açılan pankart gündeme damgasını vurdu. Zabıta pankartı kaldırttı gergin dakikalar yaşandı.

 

BU PANKART ÇOK KONUŞULUR

 

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından bugün Cumhuriyet Meydanında Mehmetçiğimizin zaferi ve Afrin Şehitleri için pilav ikramında bulundu. İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık’ın ilk etkinliği olduğu için partililer etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Başta İl Başkan Vekili Ergin Sezen olmak üzere Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda partili gençleri bu etkinlikte yalnız bırakmadı. İşin içinde pilav olunca halkın da etkinliğe ilgisi büyük oldu. Pilav dağıtımı sırasında asılan pankart ise büyük ilgi çekti. Partiler pankartla fotoğraf çektirmek için birleriyle yarıştı.

 

BU ŞEHİRDE PİLAV MEHMETÇİK AFRİNDE DİYE DAĞITILIR

 

İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Balık basın açıklamasını üzerinde ‘‘Bu şehirde Pilav Terörün destekçisi Barajı geçti diye değil, Mehmetçiğimiz Afrin’de destan yazdı diye dağıtılır!’’ yazan pankartın önünde yaptı. Balık burada yaptığı açıklamada şunları söyledi ‘‘Çanakkale. Her karış toprağı şehit kanlarıyla şereflenen şehirdir Çanakkale. İstiklal güneşinin doğduğu, istikbalin umudu olan şehirdir Çanakkale. Azez’in, Cerablus’un Afrin’in 15 Temmuz destanının ön sözünün yazıldığı şehirdir, Çanakkale. Ey yakın zamanda ‘Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun!” diyen fikrin sahibi Milletvekili, HDP’nin barajı geçmesini bahane edinip, Çanakkale ruhuna yakışmayacak bir hareketle, hayır dua edercesine pilav dağıtan belediye başkanı; söylediklerinizi asla unutmamakla birlikte hatırlatmak isteriz ki…  Çanakkale Kahraman Mehmetçiğimizin Afrin’de yazdığı destan adına, şehadete koşarak giden aslan parçaları adına, 253 bin Çanakkale Şehidinin maneviyatları adına yolumuz Kızılelma’dır diyenler adına dualar okunan, hayırlar yapılan, pilavlar dağıtılan bir şehirdir.’’

 

ZABITA GELDİ ORTALIK KARIŞTI

Başkan Burak Balık’ın açıklamasının ardından pilav ikramına geçildi. İkramın sonlarına doğru etkinliğe gelen Çanakkale Belediyesi Zabıta Ekipleri pankartın izin alınmadan asıldığını ve kaldırılması gerektiğini İl Başkan Vekili Namık Ergin’e ilettiler. Bazı partililer bu isteğe tepki gösterse de pankart gençler tarafından yerinden söküldü. Pankartın sökülmesi sırasında ise tansiyon iyice gerildi. Bazı partili ve vatandaşlar zabıta ekiplerine tepki gösterdiler. Bu pankartın izin alınmadan asılmasının yasal olmadığını ifade eden zabıta ekipleri yapılan şikayet üzerine talimat aldıklarını, pankartın asıldığı yerden kaldırılması gerektiğini, aksi takdirde görevleri gereği kendilerinin kaldıracaklarını, pankartın elde tutulmasında ise herhangi bir yasal engel olmağını ifade ettiler.

Üzerinde Mehmetçik fotoğrafı bulunan pankartın sökülmesine anlam veremediklerini belirten partililer ise ‘‘Bu pankart kimi rahatsız etmiş olabilir. Zabıtanın başka işi yok mu? Doğruları söylemek suç mu şeklinde’’ tepkilerini dile getirdiler. Pankartın asılı olduğu ağaçtan sökülmesinin ardından partili gençler etkinlik bitine kadar pankartı ellerinde tutarak beklediler. Bu esnada birçok vatandaş ve partili pankartın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş