YOK ARTIK DAHA NELER…!

132 projenin katıldığı yarışmada birincilik elde ederek Troya Müzesinin mimarlığını yapan Ömer Selçuk Baz müze açılışında güvenlik gerekçesi ile kalabalık bir ekiple odaya kilitlendiğini açıkladı.

YOK ARTIK DAHA NELER…!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
5.151
A+
A-

132 projenin katıldığı yarışmada birincilik elde ederek Troya Müzesinin mimarlığını yapan Ömer Selçuk Baz müze açılışında güvenlik gerekçesi ile kalabalık bir ekiple odaya kilitlendiğini açıkladı…

BUNLARI UTANARAK YAZIYORUM

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ünlü mimar Ömer Selçuk Baz,

“Sırası gelmişken biraz utanarak da olsa yazmak isterim;

2018 yılı Troya müzesi açılışında, müzeye çok emek vermiş kalabalık bir ekiple birlikte güvenlik gerekçesiyle bir odaya kilitlendik. Ben mimarı olarak açılışa katılamadım. Kendimi çok önemli değil Selçuk diye telkin ettim.

Doğrusu böyle şeylere pek takılmam. Bu konu mesleğin başkalarının gözündeki yerini kavramama, daha gerçek bir yerden bakmama yardım etti.

Utancım, düştüğümüz durum içinken sonrabaşkaları namına dönüştü. Neyseki iyi mekan çok uzun ömürlü, tüm bu girdaplı fani duyguları aşabilir” dedi.

MÜZE 2018 YILINDA ZİYARETE AÇILMIŞTI…

Dünyanın en bilinen ve üzerinde en çok konuşulan antik kentlerinden Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuşmuştu. 2011 yılında toplam 132 projenin katıldığı Troya Müzesi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda Mimar Ömer Selçuk Baz’ın projesi oy birliği ile birinci olmuştu. 2018 de ziyarete açılan Troya Müzesinin resmi açılışını ise 18 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmışt

Çok sayıda ödüle layık görülen ve Dünyada Görülmesi Gereken 100 Yer” listesi hazırlayan Time dergisi seçkisinde yer alan Troya Müzesi, son olarak 2020 yılı, Mimarlar Odası 17. Ulusal Mimarlık Ödülleri’nde, yapı dalında Ulusal Mimarlık Ödülü’nü almıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş