AK PARTİ’DE YİNE Mİ JOKER ADAY..!

AK PARTİ’DE YİNE Mİ JOKER ADAY..!
Yayınlama: 06.01.2024
Düzenleme: 08.01.2024
3.466
A+
A-

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayının açıklanmasına saatler kala yaşanan dezenformasyon ve ardından pompalanan manipülasyon parti içinde kaosa yol açtı.

 

Ne yerelde nede genel merkezde resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu ismi önce dar çevresi tarafından sosyal medya kanalıyla ardından kendisine yakın basın yoluyla AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak dikte edildi.

 

İl Başkanı Makas sessizliğini korurken heyecanına yenik düşen İskenderoğlu, “Aynı Heycan Aynı Coşku” diyerek hem yazım hem de zamanlama hatası olan bir fotoğraf paylaşarak adeta söylentiyi doğruladı. Aday olmamasına ve temayül yoklamasına katılmamasına rağmen yaşanan bu gelişme parti içinde gerilime tabanda ise moral ve motivasyon kaybına yol açtı.

 

Kesinleşen bir karar ve resmi bir açıklama olmadığını bildiren AK Parti Genel Merkezinin ise bu erken çıkışı hoş karşılamadığı öğrenildi. Adayı bizzat açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geçen AK Parti’nin gülen yüzünün Ankara’dan gelen yüksek tonda ki uyarı sonrası yüzünün solduğu ve paylaşımını sildiği ileri sürüldü…

 

 

İLK SÖZÜ ONLAR SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEYECEK…

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile birlikte Çanakkale dahil çok sayıda başkan adayını 7 Ocak Pazar günü (yarın) açıklaması bekleniyor. Ancak Erdoğan’dan önce hareket eden bir grup AK Parti Çanakkale eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nu Çanakkale Belediye Başkan Adayı ilan edip, dolaylı olarak İskenderoğlu tarafından da onaylanınca yerel de ve genel merkezde tam anlamıyla bir kaos ortaya çıktı.

 

KENDİ KENDİLERİNE ADAY İLAN ETTİLER…

 

Çanakkale Belediye Başkan aday adaylığı için sadece 2 başvurunun yapıldığı AK Parti’de, Sami Yavaş ve Esra Yüksel Cumhurbaşkanının kendi isimlerini açıklamasını beklerken dün öğle saatlerinden itibaren beklenmedik bir haber ile kulisler hareketlenmeye başladı. İlk olarak Jülide İskenderoğlu’na yakın olduğu bilinen küçük bir grup tarafından sosyal medyada Çanakkale Belediye Başkan Adayı olduğu yayılmaya başlandı. Daha sonra ise yine aynı grup tarafından basın kuruluşlarına servis edilen dayanaksız bilgi ile hiçbir resmi açıklama olmamasına rağmen ardı ardına kesin aday olduğunun açıklandığına dair haberler paylaşıldı.

 

GENEL MERKEZ DOĞRULAMADI…

 

Yaşananlar karşısında sessiz kalan İl Başkanı Naim Makas ve diğer parti kurmaylarının söylentiyi ne onaylayan ne de yalanlayan bir açıklama yapmaması karşısında yaratılan algı etkili oldu ve İskenderoğlu’nun ismi kamuoyuna AK Parti’nin adayı olarak dikte edildi. Yaşanan yoğun telefon trafiğinde adeta telefonlar kilitlenirken AK Parti Genel Merkezine ulaşanlara, aday isimlerine ilişkin kesin bir karar alınmadığı ve bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığı gibi ilk ve son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceğinin ifade edildiği öğrenildi.

 

 

FAZLA HEYECAN HATA YAPTIRDI…

 

Buna rağmen ilerleyen saatlerde Jülide İskenderoğlu tarafından söylentiyi doğrulayan manidar bir paylaşım yapıldı. Milletvekili seçimlerinde çalıştığı ekibin yer aldığı bir fotoğrafı sosyal medya hesabından “Aynı Heycan Aynı Coşku” cümlesiyle paylaştı ve seçime hazırız mesajı verdi. Seçim ekibini uzun süre önce topladığı bilinen İskenderoğlu’nun heyecanına yenik düşerek gerek yazım gerekse zamanlama hatasıyla yaptığı bu paylaşımın ise başını ağrıttığı ve gelen uyarılar ile coşkusunu söndürdüğü ileri sürüldü.

 

ANKARA O PAYLAŞIMI AFFETMEDİ…

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’dan önce adaylığını ilan etmesi Ankara’nın şimşeklerini üzerine çekmesine yetti. Genel Merkez kurmaylarından gelen yüksek tonda ki uyarılar etkili olurken İskenderoğlu o paylaşımın alelacele silerek sosyal medya hesabından kaldırdı. Ancak yaşananlar Çanakkale’de ki gerilimin fitilini ateşlemeye yetti. Belediye başkanlığı için aday adayı başvurusunda bulunmayan İskenderoğlu’nun tepeden atanacak dedikodusu bile parti içinde yeni bir kriz yaratmaya yetti.

 

 

AK PARTİ ADAYLARI MUMLA ARAYACAK…

 

21 yıldır iktidarını koruyan AK Parti, yerel seçim arifesinde Çanakkale’de en büyük şoku yaşamış, Belediye Başkan Aday Adaylığı için sadece 2 kişinin başvuruda bulunması partide büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Bunun en sebebi ise geçmiş seçimlerde yapılan temayül yoklamalarında açılmadan Ankara’ya giden sandıklar, açıklanmayan alınan oylar ve genel merkez tarafından atanan adaylar olmuştu.

Eski milletvekillerinin belediye başkan adayı yapılması geleneği yarında bozulmaz ve İskenderoğlu ismi açıklanırsa gelecek seçimlerde AK Parti’nin aday adayı bulması şimdiden imkansız gibi görünüyor. Çünkü iktidar rekoru kıran AK Parti’de artık siyaset yapacak yeni isimler bulmak gittikçe zorlaşıyor.

Adeta parti tüzüğü gibi eski vekiller belediye başkan adayı yapılıyor, belediye başkanları il yönetimine giriyor, ilçe başkanı yapılıyor, il genel meclis üyeleri, belediye ve ilçe başkanları kısır bir döngü içersinde sürekli koltuk değiştiriyor, her seçim aynı isimlerin adı her yerde geçiyor.

 

 

 

ADAY OLACAĞININ SİNYALLERİNİ AYLAR ÖNCE VERDİ…

 

AK Parti Çanakkale eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu isminin Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak geçtiğini Çanakkale Özel Haber olarak ilk kez 22.11.2023 tarihli “AK PARTİ’NİN JOKERİ… İSKENDEROĞLU ADAYLIĞA ÇOK YAKIN” başlıklı haber ile duyurmuştuk. Sadece 2 aday adayı ile talebin dibe vurmasının nedeninin daha o günlerde Ankara kulislerinden sızan AK Parti Genel Merkezinin İskenderoğlu ismi üzerinde karar kıldığı bilgisi olduğunu açıklamıştık.

Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Adaylığına hazırlandığının sinyallerini aylar öncesinden vermiş, kulis bilgisini güçlendirmişti. Seçimi kazanamadığı için vekilliği aylar önce düşmüş ancak her yerde görünmeye ve öne çıkmaya gayret göstererek adeta gölge vekil gibi çalışmaya devam etmişti.

AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yedek üyesi olmasına rağmen kamuoyunda asil üye gibi algı yaratmıştı. İlk etapta partide hiçbir görev, yetki ve sıfatı olmamasına karşın gerek parti içinde gerekse bürokrasi üzerinde görünür olmaya çaba sarf etmiş, bu arada seçimde birlikte çalışacağı ekibini de toplamaya başlamıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş