Alan Başkanlığı Doğaya Can Veriyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, sadece tarihe ve toprak altında yatan şehitlere değil tüm doğaya ve üzerinde yaşayan canlılara da sahip çıkıyor…

Alan Başkanlığı Doğaya Can Veriyor
Yayınlama: 02.01.2017
7.469
A+
A-

Bölgeye terk edilen sokak köpekleri tarihi alanın en önemli sorunlarından biri haline geldi. Komşu il, ilçe, belde ve köylerden getirilerek bölgede başıboş bırakılan köpekler, şehitliklerde hoş olmayan bir görüntü oluşturmakla birlikte yabanileştikleri için ziyaretçiler açısından da tehlike oluşturuyor.

 

Bu nedenle soruna kalıcı bir çözüm üretmeyi amaçlayan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, kendi görev sorumluluğunda olmamasına rağmen barınak inşası için yer tahsisine ilişkin mevki önerisinde bulunarak çalışma başlatmıştı. Bununla da yetinmeyen başkanlık, özellikle arazinin karla kaplı olduğu bu kış günlerinde hayvanların aç kalmaması için büyük bir duyarlılık göstererek onları doyuruyor.

 

Alan başkanlığı tarafından bölgedeki sokak hayvanlarına uzun zamandır her gün düzenli olarak 2 ton kuru köpek maması dağıtılıyor. Ayrıca mamalar yemek artıklarıyla da takviye ediliyor. Başkanlığa ait araçların sesini ve görevlileri tanıyan sahipsiz köpekler artık yemek saatini ezbere biliyor ve onlar geldiğinde adeta sevgi gösterisinde bulunuyor. Başkanlık köpeklerin yavrularıyla ayrıca yakından ilgilenirken zaman zaman onları hizmet binalarında korumaya alıyor.

 

Öte yandan doğada ki diğer canlılarda zor zamanlarda unutulmuyor. Kuşlar ve diğer hayvanlar içinde kar yağdığında araziye yem ve yemek bırakılıyor. Ağaçların ve diğer bitki örtüsünün korunması ve yenilenmesine ilişkin çalışmalarda düzenli olarak devam ediyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş