BAŞKANI USULSÜZLÜĞE ZORLAMIŞ..!

Cumhuriyet Savcılığının, Çan Belediyesi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında çeşitli iddialarla hedef haline gelen Başkan Bülent Öz, sessizliğini bozdu ve; “Atılan iftiradır, yapılan ayıptır, günahtır. Yazıklar olsun” dedi.
Borçlarından kurtulmak için usulsüz şekilde kendisine ihale vermesini isteyen kuzenini reddettiği için iftiraya uğradığını söyleyen Başkan Öz; “İddialar deli saçmalığından ibaret. Tamamen aklını şaşırmış olmalı” şeklinde konuştu…

BAŞKANI USULSÜZLÜĞE ZORLAMIŞ..!
Yayınlama: 17.05.2022
3.244
A+
A-

Cumhuriyet Savcılığının, Çan Belediyesi hakkında başlattığı soruşturma kapsamında çeşitli iddialarla hedef haline gelen Başkan Bülent Öz, sessizliğini bozdu ve; “Atılan iftiradır, yapılan ayıptır, günahtır. Yazıklar olsun” dedi.

Borçlarından kurtulmak için usulsüz şekilde kendisine ihale vermesini isteyen kuzenini reddettiği için iftiraya uğradığını söyleyen Başkan Öz; “İddialar deli saçmalığından ibaret. Tamamen aklını şaşırmış olmalı” şeklinde konuştu…

 

Çan ilçesinde müteahhit kuzeni Ö.E’nin çeşitli iddialarla belediye hakkında savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma sonrası Belediye Başkanı Bülent Öz, ilk kez konuştu ve biri özel diğeri resmi iki açıklama yaptı.

Kuzeninin kendisinden usulsüz şeklide ihale istediğini, vermeyince iftiraya uğradığını savunan Başkan Öz; “Bu açık ve net bir şekilde temsil ettiğim kuruma, mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerime dolayısıyla şahsıma karşı yürütülen mesnetsiz bir algı operasyonudur.Haksız kazanç elde etmeyi kendilerine meslek edinmiş kişileri ve rant yemeği hak gören bu tür zihniyeti halkın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

 

BENDEN USULSÜZLÜK YAPMAMI İSTEDİ…

 

Kuzeninin suçlamalarının ‘deli saçmalığı’ olduğunu savunan Başkan Bülent Öz, “Yapılan pisliktir, karalamadır” diyerek hakkındaki iddiaları ret etti.

 

Kuzeninin aslı astarı olmayan iddialarla savcılığa şikâyette bulunduğunu ileri süren Başkan Öz, “Şikâyetle ilgili müdürlerimiz, memurlarımız, dışarıdan esnaflarımız ifadeleri alınmak üzere Adliye’ye çağırıldı. Bunların hiçbiri doğru değil. Yapılacak işlerde ‘Şu ihaleyi bana ver. Bu ihaleyi bana ver’ gibi sözleri oldu. Ben de, bu sözlerine dikkat etmesi gerektiğini, benim hiçbir şekilde Fen İşlerine dair işlerde A kişiye, B kişiye iş verme yetkim olmadığını söyledim. Yarım bıraktığı işlerini tam yapmışım gibi göstermemi, tam yapmışım gibi söylememi istedi. Ben bunu şiddetle reddettim” dedi.

 

AKLINI ŞAŞIRMIŞ OLMALI…

 

Kuzenine hiçbir borcunun olmadığı da öne süren Belediye Başkanı Öz, “Geçmiş dönemlerde belediyemizden aldığı işlerin tüm paraları ödendi. Benim de kendisine hiçbir borcum yok. İşlerinin bozulmasından dolayı hesabına belirli bir icra gelmişti. İcra gelince bloke oluyor hesapları da. Yaşananlardan dolayı aklını şaşırmış olmalı.” diye konuştu.

 

BAŞKAN ÖZ, İDDİALARI YANITLADI…

 

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, bugün bir kez daha yazılı resmi açıklamada bulunarak iddialara yanıt verdi. Başkan Öz, kamuoyu duyurusuna; “Bir süredir tarafıma atfedilen, kamuoyunu meşgul eden asılsız iddialara yönelik bazı yerel ve ulusal basında çıkan haberlere istinaden açıklama yapma gereği doğmuştur” diyerek başladı.

 

YARGISIZ İNFAZ YAPTILAR…

 

“Adli makamlara yapılan müracaat neticesinde bilgisine başvurulan bazı belediye personelleri, kendilerine sorulan sorulara açık ve net cevaplarını vermişlerdir. Atılı iddiaları yönelten şahsın soyut ifadeleri; yerel, ulusal basın ve sosyal medya aracılığıyla bu haberleri, kamuoyuna servis eden kişiler, yargısız infaz yaparak “ belediye personeli göz altında”, “tutuklamalar var”, “sabaha kadar alınan ifadeler” vb. şeklinde gerçeği yansıtmayan haberler kullanarak kamuoyunu yanıltılmaktadır. Hatta bu yanıltıcı haberleri içeren metinler, elleri kelepçeli bir görsel kullanılarak çirkinleştirilmiştir.

 

Bu açık ve net bir şekilde temsil ettiğim kuruma, mesai arkadaşlarıma, meclis üyelerime dolayısıyla şahsıma karşı yürütülen mesnetsiz bir algı operasyonudur.

 

GİDERLERİMİN ÖDEMESİNİ BEN YAPTIM…

 

Basından öğrendiğimiz kadarı ile şahsi giderlerimin belediyeye yansıtıldığı, oturduğum evin mülkiyetinden, iki dairenin birleştirilmesine, içine yapılan tadilat işçiliklerinin belediyeye fatura edildiği gibi ifadeler yalan haberler arasında yer almıştır. Oturduğum ev kiradır. İki dairenin birleştirilmesi söz konusu değildir. Tadilat yapıldıysa da hepsi şahsi giderimdir. Ödemeleri de tarafımdan yapılmıştır.

 

GEZİNİN HARCAMALARINI CEBİMDEN YAPTIM…

 

Seyahat harcamalarının belediyeye yansıtıldığı haber metinleri de yine basında  yer almıştır. Bir belediye başkanının yurt dışında yapılacak olan gezi masraflarının belediye bütçesinden karşılanabilmesi için meclis kararı alınması gerekmektedir. Ancak bu şekilde çıkılan bir seyahatin harcama ve giderleri belediye bütçesinden karşılanabilir. Yerel ve ulusal basında yer alan “Kosova “ gezisinin meclis gündemine getirilmesine ilişkin bir talebim olmamıştır. Dolayısıyla alınmış bir meclis kararı yoktur.

 

Kaldı ki, o şahsın daveti üzerine gittiğim Kosova’da, fuar etkinliği ve bazı ziyaretlerde bulunulmuşsa da ben ve beraberimdeki kişilerin masrafları imkanlarımızca karşılanmıştır. Belediyeye yansıtılmış tek bir harcama dahi olmamıştır. Böyle bir şey olması mümkün değildir. 

 

Belediye meclis gündeminde alınan tek yurt dışı gezi kararı “Romanya” gezisidir. Sonrasında da bu gezi programı iptal olmuştur. Dolayısıyla belediye bütçesinde bu programa ilişkin bir masraf kalemi oluşmamıştır.

 

NEDEN İFLAS ETTİĞİNİ KENDİSİ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR…

 

Ödeme alamadığı için iflas ettiğini iddia eden kişi ne iş yaptıysa parasını almış, belediyeden hiçbir hak ve alacağı kalmamıştır. Tıpkı diğer söylemler gibi bu da gerçeği yansıtmamaktadır. Neden iflas ettiğini kendisi çok iyi bilmektedir. Ticari ilişkilerinin çıkmaza girmesi nedeni ile şahsımdan ve kurumdan olmayacak isteklerde bulunmuş, bu talepler tarafımdan şiddetle reddedilmiştir.

 

MAKAMIMDAN HAKSIZ KAZANCA MÜSAADE ETMEM…

 

Bu güne kadar haksız kazançlarına imkan vermediğim kişilerin, iftira ve hakaretlerine karşılık her türlü söylemleri ile adli makamlar aracılığı ile mücadelemi sürdürüyorum ve bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğim. Nasıl ki bu şahıslar benim üzerimden çıkar sağlayamadılarsa aynı şekilde akrabam dahi olsa atılı iddiaları tarafıma yönelten kişi de makamımdan faydalanmak istemiş, fayda sağlayamayacağını anladığı noktada, zaten her gün sosyal medyadan karşılaştığım dayanaksız ithamlara yenileri eklenmiştir.

 

MÜCADELEMİZ RANTI HAK GÖREN BU ZİHNİYETLE…

 

Çan Belediyesinde Başkanlık görev tarihim itibari ile sorumluluklarını yerine getiren tüm esnaf ve firmalarla hiçbir siyasi, ideolojik ayrım gözetilmeksizin kanunlar çerçevesinde çalışılmıştır. Tüm görev ve sorumluluklarımız adil ve mevzuatlar dahilinde yerine getirilmektedir.

 

Kamuoyunda yer alan mesnetsiz iddiaların sahiplerini, haksız kazanç elde etmeyi kendilerine meslek edinmiş kişileri, rant yemeği hak gören bu tür zihniyeti, Çan halkının ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.