DENİZ DEĞİL SANKİ HAVUZ

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ün salan Assos tarihi yapıları, antik kenti, mavi bayraklı plajları, köy mimarisi ile birçok kişiyi kendine hayran bırakan bir tatil beldesi. Mavi bayraklı plajları, bakir kalmış koyları ve tertemiz denizi ile size unutamayacağınız bir tatil vaat ediyor. Assos’da Midilli Adası’na doğru atılan kulaçların tadına doyum olmuyor.

DENİZ DEĞİL SANKİ HAVUZ
Yayınlama: 14.06.2017
53.240
A+
A-

Assos Türkiye’nin en temiz denizine sahip plajların başında geliyor. Yüzlerce yıllık gizemli dokusuyla tarihe ışık tutan Assos bölgesine tatilciler yoğun ilgi gösteriyor. Behramkale Köyü’nün sahil kesimindeki Assos Liman bölgesi ve hemen yanı başında, güney sahillerini aratmayan 5 kilometrelik sahil şeridiyle Kadırga Koyu, dinlenmek ve temiz bir denizin keyfini yaşamak isteyenler için vazgeçilmez bir tatil merkezi. Yine Assos çevresinde bulunan Sokakağzı, Sivrice Koyu, bakirliğini yitirmemiş Yeşil Liman ve Kuruoba Sahillleri size unutamayacağınız bir tatil vaat ediyor.

 

Assos Liman

Assos Liman, ufacık ve etkileyici bir yer. Eski palamut depolarının restore edilmesi ile ortaya çıkan butik oteller ve kamping alanları bulunuyor. Assos Limanı’nda denize girilebilecek uzun bir kumsalı yok var olan kumsalda taşlık. Bu sorunu çözmek için işletmeciler sahile basit iskeleler kurmuşlar. Bu iskelelerin çoğu otellere ait, özellikle hafta sonları üzerlerinde yer bulmak mümkün olmuyor. İskelelerden denize giren turistler denizden çıktıktan sonra renkli yer yastıklarına uzanarak kuma değmeden deniz ve güneş ihtiyaçlarını karşılamanın ayrıcalığını yaşıyor. Bazı turistler ise hamakta keyif yapıyor, işletmelerin yaptığı yemek servisiyle karınlarını doyuruyor, içecek servisleriyle serinliyorlar. İskelelerde müşteriler için gayet konforlu bir ortam hazırlanmış. Buradaki manzara güney sahillerini aratmıyor.

 

Denizi mükemmel ötesi, bir girdiniz mi denizden çıkmak gelmiyor insanın içinden.  Suyu havuz gibi tertemiz. Midilli Ada’sına doğru atılan kulaçların tadına doyum olmuyor. İskelelerin az ilersinde antik liman var.

 

 

Mavi bayrağı bol bir koy

Kadırga Koyu

Yoğun iş hayatından bunalanlar için mükemmel bir kaçış noktası Kadırga Koyu. Osmanlı zamanında donanmanın kadırgaları bu koya çekildiğinden bu adı almış. Bu koy Assos’a çok yakın Assos civarında konaklamak ve denize girmek için tercih edilen yerlerin başında geliyor. Zeytin ağaçlarıyla dolu bir yoldan inerek ulaşıyorsunuz koya. Koyda çok sayıda otel var birçoğu mavi bayrak sahibi. Mavi bayraklarını gururla dalgalandırıyorlar.  Bu koy 670 kilometre sahil şeridine sahip Çanakkale’nin gurur abidesi. Buraya gelen ziyaretçilerde gönül rahatlığıyla denize giriliyorlar.

 

Kadırga Koyu’nda otel sayısı bir hayli fazla her bütçeye hitap eden tesisler var.  Denizi mavi bayraklı olmasından da anlaşılacağı gibi tertemiz. Plajda şemsiye ve şezlongların sayısı bir hayli fazla.  Buradaki oteller de genellikle doğaya saygılı, çevre yerel mimarisi ile uyumlu ve muhakkak zeytin ağaçları arasında.

 

Kuruoba

Assos’dan Babakale yönüne doğru giderken, Yeşil Liman tabelasından sonra denize doğru inen 2. sapak sizi buraya ulaştıracak. Koruoba Köyü’nün içinden geçtikten sonra biraz dolambaçlı yoldan sonra muhteşem bir manzara sizi bekliyor olacak. Sahile indiğinizde deniz size tüm yorgunluğunuzu unutturacak.

Kuruobada iki minik koy bulunuyor. Az sayıda yazlık ev, bir otel, bir kamp alanı ve bir çay bahçesi var.  Burası kafa dinlemek için birebir, şirin bir yer. Sesiz sakin ve olabildiğince bakir. Burası gözlerden uzak kalmış keşfedilmeyi bekliyor. Buraya ayak bastığız da kumsalda kimseleri bulamayabilir tek başınıza denize girmenin ya da güneşlenmenin keyfini yaşabilirisiniz. 

Sokakağzı

 

Yeşilin maviyle buluştuğu sessiz sakin stressiz bir yer Sokakağzı Assos 15 kilometre uzaklıkta.  Burayı yıllar önce keşfetmiş ve müdavimi olmuş insanlar var her yaz gelip tatillerini burada geçiriyorlar.

Sokakağzı Koyunevi Köyü’nün sahili. Denizden biraz yüksek olan karayolundan aşağı doğru iniyorsunuz. Karşınıza upuzun bir kumsal ve yarımay biçimli bir koy geliyor.  Karşıda Yunanistan’ın Midilli Adası. Bir zamanlar bura köylüleri ile Midillililer birbirinin pazarına gidip gelirlermiş. Bir şeyler alıp satmaya. Sonra araya savaşlar, gerginlikler girmiş ve iki komşu birbirine uzaktan bakar olmuşlar.

Sahil boyunca sıralanmış küçük motel ve pansiyonları, bunların önleri çardaklı lokantaları, lokantalarında her zaman taze deniz ürünleri ve uygun fiyatlarıyla kalabalık tatil yerlerinden sıkılan ve sessiz dinlenme yerleri arayanların yeni keşfi bu sahil.

En azından şimdilik büyük otel veya başka bir tesis yok. Motellerin en büyüğü bile 20 odayı geçmiyor. Tahta masalı, çardaklı  restoranlar samimi havalarını koruyorlar. Köylülerin turizme başlamadan önceki geçimini zeytin-zeytinyağı ve balıkçılık oluşturuyordu. Şimdi de asıl geçim gene bu kalemlerden sağlanıyor.
 

Sokakağzı’nın denizi balıkların geçiş yolu olduğundan çok çeşitli balık çıkıyor. Plajı geniş ve kumluk sahilde şezlonglar ve şemsiyeler sizi bekliyor.

 

 

Sivrice

 

Sokakağzı’ndan sahilden Assos’a doğru giderken karşınıza bir koy çıkıyor. Burası Sivrice Koyu. Assos’un bakir köşelerinden birisi burası. Doğası, masmavi deniziyle şehrin stresinden uzakta, alışılmışın dışında bir tatil imkanı sunuyor Sivrice. Bektaş Köyü’ne bağlı olan Sivrice’de yapılaşma çok az köylülerin açtığı pansiyonlar ve birkaç butik otel bulunuyor.  Assos’ta olduğu gibi denize girmek için tahta iskeleler yapılmış. Çünkü buranında denizi ve kumsalı taşlık. Burası köy havasını koruyabilmiş ender turistik mekanlardan. Sahilde tahta masalı mütevazi restoranlar bulunuyor.  Restoranlarda yemek çeşidi az ama yemekler lezzetli. Yapaylıktan uzak bir o kadar doğal olan Sivrice’de Midilli Adası elle tutulacak kadar yakın gözüküyor. 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş