DEPREMLER DEVAM EDECEK

Deprem sonrası yaptığı açıklamalarla kamuoyunu aydınlatan ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, deprem bölgesinde enerji boşalımının devam ettiğini söyledi. Hasarlı evlere girilmemesi konusunda bir kez daha uyarıda bulunan Perinçek ilk haftada deprem sayısının bini geçeceğini vurguladı.

DEPREMLER DEVAM EDECEK
Yayınlama: 13.06.2017
9.033
A+
A-

İzmir’in 84 km kuzey batısında Midilli Adası güneyinde 6.3 büyüklükte bir deprem yaşandığını hatırlatan Perinçek, artçıların sayısının şimdiden 168 rakamını geçeceğini ifade etti. Bunlardan 9 tanesinin büyüklüğü 4 üzerinde olduğunu dile getiren Perinçek ‘‘Bundan sonrada artçılar devam edecek. Artçıların sayısının artması tehlikeyi bizden uzaklaştırıyor. Enerji boşalması devam ediyor. Halkımız kesinlikle hasarlı evlere girmemeli. 4-5 büyüklükte bir artçı varsa hasarlı evleri yıkabilir’’ şeklinde konuştu.

 

 

Fayların tetikleneceğini sanmıyorum.
 

Depremi yaratan fayın yaklaşık Kuzey-Güney (KKB-GGD) doğrultulu olduğunu ifade eden Perinçek ‘‘Benzer fay doğrultularını daha güneyde Karaburun Yarımadası ve Çeşme dolayında da görüyoruz. Dolayısıyla eğer bir tetikleme olacaksa bunu Karaburun yarımadasındaki Kuzey-Güney doğrultulu faylar (Karaburun Fayı) üzerinde beklemek uygun olacaktır. Deprem alanının kuzeyinde Ezine’den Erdek yönünde uzanan Kuzeydoğu-Güneybatı doğrultulu fayların tetikleneceğini sanmıyorum. Kanımca Ege bölgesindeki Doğu-Batı doğrultulu faylarında tetiklenmesi söz konusu değil ’’dedi.
 

 

Endişeleri gereksiz buluyorum

Yunanlı meslektaşlarının endişelerini gereksiz bulduğunu dile belirten Perinçek, ‘‘Yunanistanlı meslektaşlarım artçı depremlerin büyüklüklerinin 4.5 büyüklüğü geçememesinden dolayı endişe içindelermiş. Bence büyüklük yanında artçı depremlerin sayısı da önemli. 24 saat dolmadan 168 artçı yaşadığımız için ben Artçı depremlerin büyüklükleri sorun değil zira artçı sayısı yeterince yüksek. Sanırım önümüzdeki 24 saat içinde artçı sayısında 380 sınırını geçeceğiz, böylece enerji boşalması önemli oranda sağlanmış oluyor. Deprem sonrası ilk haftada ise toplam artçı sayısının 1000’i geçmesini bekliyorum’’dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş