DUALARIMIZ SİZİNLE!

IŞID’ın elinde ki Özel Kuvvetler mensubu Çanakkaleli Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın babası oğlunun öldürüldüğüne inanmıyor…

DUALARIMIZ SİZİNLE!
Yayınlama: 25.12.2016
5.329
A+
A-

IŞİD tarafından kaçırılan iki Türk askerinin yakılarak, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında esir aldığı ve aralarında Çanakkaleli Kıvanç Kaşıkçı’nın da bulunduğu Özel Kuvvetler mensubu 2 Türk askerini ise başlarına kurşun sıkarak öldürdüğü iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Resmi kaynaklarca doğrulanmayan olayın yalan olduğu ileri sürülürken sağ olduklarına dair umutlar halen devam ediyor.

 

Dualarınızı eksik etmeyin

 

 

Cuma namazını Çanakkale merkez Şehitler Camiinde kılan Astsubay Kaşıkçı’nın babasının ricası üzerine İl Müftüsü İbrahim Öcüt namaz sonrası kısa bir açıklama yaptı. Müftü Öcüt; “Kahraman Askerimiz Kıvanç’ın babası yanımda. Oğlunun öldürüldüğüne dair yalan haberler çıkmış. Resmi kaynaklarca kendilerine bu yönde bir bilgi ulaşmadığını söyledi ve bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesini istedi. Devletimiz aksini söylemedikçe sağ olduğuna inandıklarını söylüyor ve sizlerden dualarınızı eksik etmemenizi istiyor” dedi. Bu açıklama üzerine cemaat, baba Kaşıkçı’ya, Allah kavuştursun ve uzun ömür versin diyerek temennide bulundu. Bayraklarla donatılan baba evinde umutla bekleyiş sürüyor.

 

 

Ne doğrulayan nede yalanlayan var

 

Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Supitnik çıkışlı haber sonrası TSK ve diğer resmi kaynaklarca olayı doğrulayan yada yalanlayan herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak birçok haber sitesi, öldü diye verdikleri haberi geri çekerek yayından kaldırdı. Genelkurmay tarafından, Kaşıkçı ve silah arkadaşı kaybolduğunda “kaçırılma” ifadesi kullanılmadan “Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sıralarında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir” şeklinde kısa bir açıklama yapmıştı.

 

 

Olay nasıl olmuştu

 

 

İki astsubay ile bir tercümandan oluşan keşif timinin, DEAŞ’ın El Dana çevresinde hangi bölgelerde olabileceğini belirlemek için bir araç ile El Bab istikametine yola çıktığı, arazinin birbirine benzemesi nedeniyle yolu şaşırarak IŞID’ın pusuna düştükleri ileri sürülmüştü. Daha sonra yaralı oldukları ve takas yapılmak üzere tedavi edildikleri iddia edilmişti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.