KAR ÇANAKKALEYİ ÇOK SEVDİ

Kar yağışı Çanakkale genelinde etkili oluyor. Tüm ekipler seferber. Meteoroloji tahminlerinde hafta içi de kar gösteriyor. Sıcaklıklar da aşırı düşüş var. Bu gece hissedilen sıcaklık eksi 24 derece olacak. Yola çıkacaklar dikkat ekiplerin tüm uğraşlarına rağmen yollar trafiğe kapanıyor.

KAR ÇANAKKALEYİ ÇOK SEVDİ
Yayınlama: 07.01.2017
8.929
A+
A-

KAR 20 SANTİMETREYİ BULDU

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada bu gece ve yarın yoğun kar yağışının etkili olacağı bir kez daha vurgulandı. Çanakkale, Balıkesir ve gece saatlerinden itibaren Manisa il geneliyle İzmir’in kuzey ve iç kesimlerinde etkili olması beklenen kar yağışlarının bu gece yarın yoğun olarak devam edeceği ve yer yer 20 santimetre üzerinde bir örtü bırakacağı tahmin ediliyor.” bilgisi paylaşıldı. Şimdiden Biga ve Çan’da kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Meteoroloji  Pazaretesi, Salı ve Çarşamba günü de Çanakkale’de kar yağışı olacağını açıkladı.

 

Gün içinde İstanbul-Çanakkale yolu kısa süreliğine trafiğe kapandı. Korudağ’da araçlar mahsur kaldı. Akşam saatlerinde ise bu kez Bursa-Çanakkale yolu trafiğe kapandı.  Bandırma’da yoğun kar yağışı dolayısıyla Çanakkale istikametine araçların geçişine izin verilmediği bilgisine ulaşıldı. Bölge trafik mevkiinde polisler sürücüleri uyararak yolun kapandığı bilgisini verdi. Ekipler yolları trafiğe açmak ve yolların açık kalmasını sağlamak amacıyla yoğun çaba harcamaya devam ediyorlar. Çanakkale dahil tüm ilçe belediyeleri de seferber olmuş durumda.

 

Kar yağışının şehir merkezinin özellikle rakımı yüksek ve denizden uzak yerlerinde örtü oluşturabileceği tahmin edilmektedir. Yoğun kar yağışıyla birlikte buzlanma, don olayı beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş