MÜCADELEYİ DE, GÖNÜLLERİ DE KAZANIYOR..!

Dünyanın kabusu olan Koronavirüs salgınının Türkiye’ye sıçramasının ardından hastalığın Karabiga Beldesine bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için özveriyle çalışan Belediye Başkanı Ahmet Elbi, beldede faaliyet gösteren Cenal Termik Santralinde 4 çalışanın Koronavirüse yakalanmasının ardından tedbirleri maksimum seviyeye taşıdı…

MÜCADELEYİ DE, GÖNÜLLERİ DE KAZANIYOR..!
Yayınlama: 21.04.2020
4.995
A+
A-

Dünyanın kabusu olan Koronavirüs salgınının Türkiye’ye sıçramasının ardından hastalığın Karabiga Beldesine bulaşmasını ve yayılmasını önlemek için özveriyle çalışan Belediye Başkanı Ahmet Elbi, beldede faaliyet gösteren Cenal Termik Santralinde 4 çalışanın Koronavirüse yakalanmasının ardından tedbirleri maksimum seviyeye taşıdı.

Maddi manevi seferberlik ve virüsle topyekun mücadele başlatan Başkan Elbi, kısıtlı imkanlara sahip küçük bir belde belediyesi olmalarına karşın gerçekleştirdikleri hizmetlerle göz dolduruyor ve sadece diğer beldelere değil ilçe ve hatta illere de örnek olarak gösteriliyor…

 

 

Tüm dünyaya yayılan ve insanlığı tehdit eden küresel bir tehlike haline gelen Koronavirüs, alınan tüm tedbirlere rağmen Türkiye’de de vaka sayısı olarak artmaya ve maalesef ölümler yaşanmaya devam ediyor.

Ancak salgının yayılmasının önlenmesi, vaka sayısının düşürülmesi ve ölümlerin azalması için başta evde kalan vatandaşlarımız olmak üzere herkese büyük sorumluluk ve görev düşüyor. Bu sorumluluğun bilincinde olan Karabiga Belediyesi, ilk günden buyana hastalıkla ciddi bir mücadele yürüterek ve halka hizmet ürüterek örnek teşkil ediyor.

 

 

TERMİK SANTRAL DE “4”, KARABİGA DA “0” VAKA…

Karabiga’da faaliyet gösteren Cenal Termik Santralinde, 4 çalışanın Koronavirüse yakalanarak tedavi altına alınmasının ardından salgınla mücadeleyi en üst seviyeye taşıyan ve tedbir ile çalışmaları arttıran Belediye Başkanı Ahmet Elbi, alınan önlemlerin netice verdiğini müjdeleyerek bugüne kadar belde halkından Koronavirüs’e yakalanan bulunmadığını açıkladı. Koronavirüs testleri pozitif çıkan termik santral çalışanlarının durumu hakkında da bilgi veren Başkan Elbi; “Santralde ilk olarak testi pozitif çıkan bir vaka vardı. Sonradan bu sayıya 3 pozitif vaka daha eklendi. Testi pozitif çıkan çalışanların aileleri izole edildi. Virüs kapmış hastalarda 14 gün karantina altına alınarak tedavileri yapıldı. Bu hastalardan 2 tanesinin tedavileri devam ediyor. Diğer hastalar karantina altında. Ama tüm Koronavirüs teşhisi konan hastalardan hiç birinin hayati tehlikesi yok” dedi. 

 

 

İLK GÜNDEN İTİBAREN HERYER İLAÇLANIP DEZENFEKTE EDİLİYOR…

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karabiga Belediye Başkanı Elbi; “11 Mart tarihinde Türkiye’de Coronavirüs vakalarının görülmesinin ardından derhal ilgili kurumlarında katılımı ile bir toplantı yaptık ve Koronavirüs ile ilgili alınabilecek tedbirleri konuştuk. Bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda öncelikle Karabiga’da dezenfektan maddeleri ile hijyeni sağlamak için ilaçlama yapmaya başladık. İlk olarak halkın yoğun giriş çıkış yaptığı yerleri dezenfektanlar ile ilaçlayarak temizledik. Sağlık ocağı, marketler ve lokantaları ilaçladık. Türkiye’de virüsün ilk görüldüğü günlerde kahveler, lokantalara yasak gelmemişti ve biz bu alanları sık sık dezenfekte ettik. Dolmuş ve otobüs duraklarını, taksi duraklarını her yeri dezenfekte ettik” dedi.

 

 

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN HER İHTİYACI KARŞILANIYOR…

İlerleyen günlerde Türkiye’de Koronavirüs vaka sayılarının artması ve can kayıplarının başlamasıyla dezenfekte çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Ahmet Elbi; “Karabiga’ da tespit ettiğimiz 65 yaş ve üstü vatandaşlara tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını hem sosyal medya hesaplarından hem de anos yaparak haberdar ettik. Bu hizmeti verebilmek için Karabiga Belediyesi olarak ekip oluşturduk. Kurduğumuz ekip 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların market alışverişlerini ve eczanelerden ilaç teminini sapladı. mersin escort Bu ekibimiz ayrıca 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın hastaneye gitme zorunlulukları doğduğu zaman onları Biga devlet Hastanesine götürüp getirerek bir hizmette veriyor. Bu kesime verdiğimiz bu hizmet hala devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

HALK PAZARLARINDA HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI…

Koronavirüsün insandan insana bulaşmasını önleyen tedbirlere de önem verdiklerini belirten Başkan Elbi; “Bu tedbirlerden biride vatandaşın çok yoğun olarak bulunduğu alanlardan biri olan halk pazarlarına getirilen kısıtlama ve düzenlemelerdi. Karabiga’ da halk pazarımız Cuma günü kuruluyor. İçişleri Bakanlığının halk pazarları genelgesi doğrultusunda, pazarımızda hijyen kuralları başta olmak üzere tezgah arası mesafelerinin en az 3 metre olması, pazarcı esnafının eldiven ve maske takması, pazaryerinin hijyeni açısından ilaçlanması konularına çok dikkat ettik. Pazar yerimize gelen vatandaşlarımıza pazar girişinde maske dağıttık. Pazara gelen vatandaşlarımızın kullanması için dezenfektan istasyonları koyduk. Ve tabi ki vatandaşların ateşini ölçerek pazar alanına alınması gibi çalışmaları her hafta büyük bir dikkatle yapıyoruz” dedi.

 

 

MADDİ MANEVİ BELDE HALKIMIZIN YANINDAYIZ…

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbir kararları nedeni ile işyeri kapanan ve işsiz kalan çok sayıda mağdur kesim olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Ahmet Elbi; “Berberler, kahveler, lokantalar gibi birçok iş yeri bu süreçte kapandı. Bu esnaflarımız ve yanında çalışanlar bu süreçte çok ciddi mağdur oldular. Bu mağdur olan kesim ile ilgili belediyemiz kanalı ve vefa sosyal destek Grubu vasıtası ile gerekli desteği yapıyoruz. Bu desteğimiz hem temel gıda ürünleri ve maddi destek olarak mağdur vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Bu arada bizim belediye olarak da belirlediğimiz ihtiyaç sahipleri var onlara da bu zor dönemde desteğimiz devam ediyor. Özellikle günlük yevmiye ile çalışan kardeşlerimiz var, onlar çok ciddi derecede zor durumda kaldılar bu süreçte. Bu kesime de gerekli desteği yapıyoruz. Bu kesimde olan ve küçük çocukları olan kardeşlerimiz var, bu kesimdeki kardeşlerimizin bazısı kirada oturuyor ve bu kesimin geliri bu süreçte tamamen kesilmiş oldu. Bu kesime elimizden gelen desteği veriyoruz” diye koştu.

 

 

BİGA-KARABİGA TOPLU TAŞIMA SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ…

Virüsün yayılmaması için alınan tedbirlerden bir diğerinin ise ulaşım olduğunu vurgulayan Elbi; “Önlerler gereği Karabiga-Biga toplu taşıma seferlerine ara verildi. Beldemizde 10 günden buyana toplu taşıma hizmeti Koronavirüs salgını nedeni ile yapılamıyor. 15 gündür Karabiga’ da Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için maske dağıtıyoruz. Maske dağıtımı içinde bir ekip oluşturduk ve iki günde bir eldiven ve maske dağıtıyoruz. Bu dağıtımımız tek tek evlere gidilerek yapılıyor. Bu çalışmamıza da devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş