PROJESİ HAZIR, 4.500 ARAÇLIK OTOPARK SÖZÜ..!

PROJESİ HAZIR, 4.500 ARAÇLIK OTOPARK SÖZÜ..!
Yayınlama: 29.03.2024
Düzenleme: 30.03.2024
1.502
A+
A-

AK Parti Çanakkale Belediyesi kontenjan adayı Ömer Ataç, Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu’nun açıkladığı otopark ve akıllı trafik çözümleri hakkında detayları paylaştı.

Ataç şehirdeki trafik yoğunluğunu azaltmak için merkezdeki otopark sayısının artırılacağı ve akıllı trafik uygulamaları projesinin hayata geçireceğini söyledi…

 

Çanakkale Belediyesi kontenjan adayı Ömer Ataç, ulaştırma mühendisleriyle yapılan saha gözlem çalışmaları sonucunda, Çanakkale’nin çeşitli bölgelerine toplamda 4.500 araç kapasitesine sahip otoparklar inşa edileceğini belirtti.

 

4.500 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARKLAR…

 

Bu otoparklar; Cuma Pazarı’na 2 katlı 2.000 araç, Belediye yanına 5 katlı 1.040 araç, Halk Bahçesi karşısına 5 katlı 440 araç, Eski Emniyet Binası’nın yerine 5 katlı 200 araç, Atatürk Caddesi’ne 5 katlı 620 araç ve Barbaros Mahallesi’ne 5 katlı 200 araç kapasiteli olacak. Bu sayede vatandaşların merkezi alandaki otopark ihtiyacı uygun fiyata karşılanmış olacak.

 

MASTER PLAN İLE AKILLI TRAFİK SİSTEMLERİ DEVREYE GİRECEK…

 

Genç siyasetçi Ataç ayrıca, akıllı trafik uygulamaları projesi ile mevcut altyapıyı daha verimli kullanarak trafik yoğunluğunu azaltmayı ve şehir içi ulaşımı optimize etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu kapsamda, akıllı trafik sistemleri ve teknolojik uygulamaları kullanarak trafik akışını düzenlemek ve sürücülere yolculuklarını daha kolay hale getirmek için çeşitli adımlar atacaklarını belirtti. İlk olarak ulaşım master planını devreye sokacaklarını, ardından trafik düzenleme, toplu taşıma, taksi taşımacılığı, yaya yolları ve meydanlar, otoparklar ile çevreci, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şehir ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Bu projelerin hayata geçirilmesi halinde Çanakkale’nin trafik sorununun büyük ölçüde çözüleceği öngörülüyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş