SOĞUK SAVAŞIN GALİBİ DOKTOR..!

SOĞUK SAVAŞIN GALİBİ DOKTOR..!
Yayınlama: 29.04.2024
Düzenleme: 02.05.2024
4.602
A+
A-

Seçim sürecinde Gelibolu Belediye Başkanlığı için başka bir aday adayına destek veren ve bu nedenle Doktor Ali Kamil Soyuak ile arasının açıldığı bilinen İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, hafta sonu sessiz sedasız sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Seçim sonrası ilk hayırlı olsun ziyaretini “Hakkımı helal etmem” dediği Başkan Soyuak’a gerçekleştiren Turan’ın bu tavrı ile Demirel’in siyaset tarihine altın harflerle yazılan ünlü “Dün dündür bugün bugündür” sözü Gelibolu’da bir kez daha hayat buldu…

 

 

AK Parti, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın memleketi ve yenilmez olarak gördüğü kalesi Lapseki’de seçimi kaybederek şok yaşarken, Doktor Ali Kamil Soyuak ile boğazın karşı yakasında CHP’nin kalesi Gelibolu’yu kazanarak imkansız gibi görünen büyük bir başarıya imza atmıştı.

Adaylık sürecinde aralarında soğuk rüzgarlar esen ve küs oldukları bilinen ikili arasında hafta sonu sürpriz bir buluşma yaşandı. Kendi adayını destekleyen ve Soyuak’ı engellemek için Ankara’da yoğun kulis yaptığı ileri sürülen Turan, seçim sonrası ilk hayırlı olsun ziyaretini ne ilginçtir ki Gelibolu Belediyesine gerçekleştirdi.

 

TURAN’IN TARAF OLMASI ARALARINI AÇMIŞTI…

 

Bülent Turan’ın, aday belirleme sürecinde açık olarak desteklediği Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Çetin’i aday yapmak için var gücüyle çalıştığı, Soyuak’ı engellemek için ise Ankara’da yoğun bir kulis faaliyeti içinde olduğu çok konuşulmuştu. Turan’ın taraf olması Ali Kamil Soyuak’ın tepkisine yol açınca yaşanan gerilimin ikili arasında küslüğe yol açtığı ileri sürülmüştü.

 

 

PARTİLİLER VE VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…

 

Seçim sürecinde Gelibolu ilçesine sadece bir kez giden ve STK’lar ile buluşan Bülent Turan, Soyuak’ın adaylığına yönelik muhalefeti nedeniyle partililerinde tepkisiyle karşılaşmıştı. Etrafını saran vatandaşlar ise Gelibolu halkı olarak doktorun adaylığı istediklerini söylemiş ve seçimi kazanacak tek isim olan Soyuak’ı destekleyeceklerini vurgulayarak seçmen olarak tavırlarını net ortaya koymuşlardı.

 

HAKKIMI HELAL ETMEM DEMİŞTİ…

 

Tepki karşısında küslük konusuna açıklama yapmak zorunda kalan Bülent Turan; “Kamil başkan, Evreşe’ye çalıştı hizmetler etti. Hiç destek istediğinde hayır dediğimiz oldu mu? Hep yanında olmaya çalıştık. Bize niye küssün? Küserse hakkımı helal etmem. Söylüyorum zaten. Desin ki bana şu yanlışın var, ondan küstüm, baştacı. Ama durup dururken, biz adam karakter değiştiren insanlar değiliz. O yüzden adaylığı onaylandığında, kendim adaymışım gibi çalışırım” demiş ancak ilçeye sadece bir kez uğramıştı.

 

 

GENEL MERKEZ HALKIN SESİNİ DİNLEDİ…

 

Halkın sesine kulak veren AK Parti Genel Merkezi, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın bir önce ki seçimde de destekleyerek aday gösterdiği GTSO Başkanı Bülent Çetin’in seçimi kazanamamış olmasını ve anketlerden çıkan sonuçları dikkate alarak aday göstermedi. Adaylık savaşını da, seçimi de kazanan Evreşe Belediye Başkanlığı döneminde başarılı hizmetleriyle adını Türkiye’ye duyuran Ali Kamil Soyuak oldu.

 

DESTEKLEMEDİ AMA ŞİMDİ ÇOK MUTLU…

 

Seçim sürecinde yaşananların ardından Gelibolu Belediyesinde gerçekleşen buluşmanın ilk sıcak temas anlarında İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın gergin oluşu dikkatlerden kaçmadı. Başkan Ali Kamil Soyuak’ın sıcak karşılaması ve samimi misafirperverliği ile rahatlayan Turan’ın mesajları da dikkat çekiciydi.

Halkımız irfanıyla, izanıyla herkese alması gereken cevabı adeta aktardı diyen Bülent Turan; “Bugün çok uzun yıllardan beri özellikle CHP’li arkadaşların yönettiği bir belediyeyi büyük bir başarıyla devralan doktorumuzun yanındayız. Biz Ankara’dan omuz vereceğiz, başkan buradan çok büyük bir heyecanla çalışmasını yapacak. Ben çok umutluyum” dedi.

Soğuk savaşın sona ermesi ve arada ki buzların erimesiyle birlikte Turan’ın bu mutluluğu yüzüne de yansısa da ikili arasında yaşananlar özellikle siyasi kulislerde; “Bükemediği eli öptü” şeklinde yorumlandı.

 

 

HATA YAPAN KİM VARSA GEREĞİ YAPILACAKMIŞ…

 

İsim vermeden başta memleketi Lapseki olmak üzere kaybedilen belediyeler ve düşen oylar için de değerlendirmede bulunan Turan; “Seçimler bitti. Önümüze bakacağız. Bazen yol kazası olur. Oylar düşer, artar ama herkesin bundan ders alıp yola devam etmesi lazım. Hata yapan kim varsa, sorumsuz davranan kim varsa, kendi makamının hakkını vermeyen kim varsa gereği yapılarak yola devam etmek durumundayız” şeklinde konuştu.

Ancak Turan’ın sözlerine rağmen bugüne kadar başarısız teşkilatlarda bir değişim ve yenilemeye gidilmediği gibi parti yöneticileri arasında sorumluluğu üzerine alarak ne istifa eden oldu ne de görevden alınan.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş