ÇARŞI ZORDA

       Çarşı caddesinde çok sayıda dükkan kapanmış durumda. Ekonomik kriz tüm gerçekliğiyle artık Çanakkale’de. Şehrin dinamik firmalarının yaşadığı krizler sokaklarda konuşuladursun, artık tüm kent krizde. Döviz durdurulamıyor, işsizlik rekor seviyede, ihracat neredeyse sıfır noktasında ve üretimde batıya tam bağımlı bir Türkiye içinde hayatta ve ayakta kalmaya çalışıyor herkes. Üstelik Çanakkale’nin bir de önemli eksiği var. […]

Yayınlama: 29.11.2016
10.707
A+
A-

       Çarşı caddesinde çok sayıda dükkan kapanmış durumda. Ekonomik kriz tüm gerçekliğiyle artık Çanakkale’de. Şehrin dinamik firmalarının yaşadığı krizler sokaklarda konuşuladursun, artık tüm kent krizde. Döviz durdurulamıyor, işsizlik rekor seviyede, ihracat neredeyse sıfır noktasında ve üretimde batıya tam bağımlı bir Türkiye içinde hayatta ve ayakta kalmaya çalışıyor herkes. Üstelik Çanakkale’nin bir de önemli eksiği var. Sanayi yok, yeni iş alanları yaratılmadı ve arazi satıp parasıyla geçinmeyi hayatın gerçeği zanneden bir halk var kentimizde.

 

  

   Başbakan yardımcısı dünyada kıtlık ve susuzluk olabilir diyerek dikkat çekmek istiyor gelecekte bizleri bekleyen tehlikeye. Doları durduracak formüllerimiz var diyor ama sanırım uygulayacak kimse yok bu formülleri hükümet kanadında. Peki, ülke geleceği bu denli karanlıkken Çanakkale nasıl olacakta bu ekonomik krizden en az hasarla çıkacak? Elbette bu cevabı vermesi gerekenler iktidar partisi Çanakkale milletvekilleridir. Ancak kentin belediyesi ana muhalefette olunca ilerleme de bir yere kadar tabi.

    

 

Çarşı esnafının en büyük sorunu yeterli otopark olmayışı, bu durum sürekli gündeme geldi. Otopark olmadığı için özellikle kentimizden geçiş yapan araçlar kent merkezinde duramamaktadır. Esnafın seyahat halindeki araçlardan para toplaması demek şehrimiz zenginleşiyor demektir. Kentimiz kendi içinde dönen parayı zaten gittiği tatillerde, iş seyahatlerinde, alışveriş seyahatlerinde başka illere kaptırmaktadır. Burada oluşan açığı kapatmak için tek çare üretip satmaktır ki sanayisi olmayan bir kent için bu mümkün değildir. Tarım alanında önemli üretim yapan ilimiz ne yazık ki bir türlü faaliyete geçemeyen hal ile, yapılmayan denetimler ile burada da kayıt dışı ekonomiye kurban gitmektedir. Seyahat halindeki araçlardan da sebeplenemeyen esnaf artık kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Çünkü kent insanı bile alışverişlerini otoparkı olan, iğneden ipliğe her aradığını bulabildiği, dünya markaları ile donatılmış AVM’den yapmaktadır.

    

 

Çanakkalelinin dahi sahip çıkmadığı Çanakkale esnafını daha zor günlerin beklediği gün gibi ortadayken dolar için formüllerimiz var diyen Başbakan yardımcısından daha ne bekleyebiliriz ki?

Yazarın Son Yazıları
31.12.2016
13.12.2014
19.12.2016
18.01.2017
16.11.2016
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş