ÇANAKKALE BÜYÜKŞEHİR OLURSA

ÇANAKKALE BÜYÜKŞEHİR OLURSA; Neden olsun durup dururken?   Öncelikle bunu iyi anlamak ve çözmek lazım. Çanakkale niye Büyükşehir yapılmaya çalışılıyor? Bunun kesinlikle tek cevabı var. AKP olarak Çanakkale belediyesini almak. Daha önce nüfusu 500.000 i geçen vilayetleri bütünleşmiş şehir kapsamına almak gibi bir projeleri vardı, rafa kaldırdılar.   Ama 1 Kasım 2015 seçimlerinde bir baktılar […]

Yayınlama: 05.12.2016
15.349
A+
A-

ÇANAKKALE BÜYÜKŞEHİR OLURSA; Neden olsun durup dururken?

 

Öncelikle bunu iyi anlamak ve çözmek lazım. Çanakkale niye Büyükşehir yapılmaya çalışılıyor? Bunun kesinlikle tek cevabı var. AKP olarak Çanakkale belediyesini almak. Daha önce nüfusu 500.000 i geçen vilayetleri bütünleşmiş şehir kapsamına almak gibi bir projeleri vardı, rafa kaldırdılar.

 

Ama 1 Kasım 2015 seçimlerinde bir baktılar ki az farkla da olsa Çanakkale’de AKP 1.parti oldu. Hedef neydi? Çanakkale Belediyesini almak .. O halde buyurun Büyükşehir,

 

ŞİMDİİİ; Çanakkale’yi delicesine kazanma ve belediye ye AKP Bayrağı asma hırsı nerden bu kadar çılgın bir hal aldı dersiniz? Şöyle diyebiliriz. Çanakkale yeniden piyasa yapmaya başladı. Tartışmasız dünyanın en güzel şehri. 253.000 şehit bu toprakları Vatanın Merkezi yaptı.

 

Boğaz köprüsü geliyor. Dün 2 lira yapan arazi bugün 25 lira oldu. Korkunç bir rant birtakım insanların iştahını kabartıyor, biliyorum ki şimdiden bir çoklarının ağızlarının suyu akıyor.

 

Belediyeyi alırsak şurası benim Belediyeyi alırsak burası oğlumun Belediyeyi alırsak bu arazi benim… İşte böyle cümleleri beyninden ve yüreğinden geçiren o kadar çok AKP’li var ki dostlar, ürkütte say. Olur mu olmaz mı? Kazanırlar mı, kazanamazlar mı? Konusunu sonra işleyip, sonra anlatacağız.

 

Pekala; Çanakkale Büyükşehir olursa ne değişecek ilk olarak, anlatalım. 680 köy mahalle olacak önce. Suyun ton fiyatı aynı olacak. Yani Barbaros mahallesindeki bir vatandaş su ücretine kaç para veriyorsa Biga’nın Bezirganlar Mahallesi de aynı ücretten ödeyecek harcadığı suyun ücretini.

 

Yenicenin Yağdıran köyündeki bir vatandaş baş göz ettiği evladına iki göz bir ev yapmaya kalksa; Çanakkale’de ki bir müteahhidin yaptığını yapacak mimara plan çizdirecek statik ve mekanik hesapları yapılacak DASK yapılacak. Yapı denetime mutlaka uğranılacak Daha temel atmadan 12.000 civarı bir parayı harcayacak.

 

Terzialan gibi beldeler de mahalle olacak. Yani şimdinin Terzialan Belediye Başkanı 2 sene sonrasının muhtarı olacak. Çanakkale Belediyesini Büyükşehir yapıp ta kazanma düşüncesi Çanakkale’yi manevi başkent gibi yapma fikrinin de ham maddesi AKP’liler için. Çünkü bu zamana kadar Çanakkale’deki siyaseti kavga boyutuna getirdikleri tek şey Çanakkale Belediyesi. ,

 

Onun için bu hırs Onun için bu plan Bekleyelim ve görelim Bu süreçte bu konuda söylememiz gerekenleri hiç kimseden korkmadan açıkça yazacağız. Benim öyle bir düşüncem Yok ama

 

Korkaklar Kahraman olamaz. Hem de ASLA…

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş