OSB

Çanakkale için tarımın önemi çok büyük. Hemen her öz Çanakkaleli ailenin bir şekilde tarım ile bağı mutlaka var. Verimli toprakları, iklimi, termal yatakları ve bol oksijeni ile Çanakkale tarım üreticisi için bu gün olduğu gibi her zaman yatırıma müsait bir bölge olarak kalacaktır. İşte bu yüzden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi büyük bir önem […]

Yayınlama: 31.12.2016
18.384
A+
A-

Çanakkale için tarımın önemi çok büyük. Hemen her öz Çanakkaleli ailenin bir şekilde tarım ile bağı mutlaka var. Verimli toprakları, iklimi, termal yatakları ve bol oksijeni ile Çanakkale tarım üreticisi için bu gün olduğu gibi her zaman yatırıma müsait bir bölge olarak kalacaktır. İşte bu yüzden Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi büyük bir önem taşımaktaydı ve kurulması için sarf edilen tüm çabalar yerindeydi. Bu çabaların sonuç vermesiyle de bölge tüzel kişiliğine kavuştu ve artık yatırımcıları bekliyor.

 

 

Kentler için üretilecek ekonomik çözümler mutlaka bölgesel olmalı ve o kenti ekonomik olarak uçuracak yaratıcı fikirlerle beslenmeli ki sonuca ulaşılabilsin. İşte bu yüzden Ezine için planlanan ve sonucuna varılan bu proje ile Çanakkale tam bir ekonomik çözüme kavuşmuş oldu. Yeter ki yatırımcılar bu alanda gerekli adımları atsınlar.

 

 

Peki ne olacak burada?

 

 

Öncelikle tarım üreticisinin en büyük sorunu ürettiği ürünü pazarlama noktasında bölgemizde yaşanan yönetim zafiyetiydi. Çanakkale halinin fiziki şartlarının bölge için uygun olmayan çalışma koşulları tarım üreticisini ürettiği ürünü kendisinin pazarlaması yoluna itmişti ki bu da çiftçimizin odak noktasında sapma oluşturmaktaydı. Üreticimiz en az maliyetle, en kaliteli ürünü, mümkün olan en fazla rekoltede üretmenin yollarını aramak yerine, ürününe pazar arama yollarına sapmıştı ve bu durum üreticiye zarardan başka bir şey getirmemekteydi.

 

 

Şimdi ise birkaç ay sonra bitecek olan yeni ve modern Çanakkale hali ile çözüm pazarlama noktasında önemli ölçüde aşılacakken bir de bu Ezine Gıda İhtisas OSB’nin tüzel kişiliğe kavuşması üreticimiz için tam manasıyla bir bayram müjdesi olmuştur. Artık bölgemizde üretilen çiftlik ürünleri kurulacak sanayiler ile yarı mamul ve ya mamul olarak da ülke tüketimine sunulacaktır ki bu da hem kaliteyi, hem de yüksek rekolteyi yanı sır bölgede kaçınılmaz hale getirecektir.

 

 

 

Şimdiden salça fabrikalarını, sirke, turşu üreticilerini, konserve fabrikalarını görür gibiyim. Modern tesislerde üretilen Ezine peynirinin dünya pazarında bu OSB’den yola çıkarak haklı yerini alacağını görür gibiyim. OSB’de ki entegre beyaz ve kırmızı et tesislerinden Biga ve Ayvacık etlerimizi ülke geneline taşıyan kamyonların oluşturdukları kuyrukların bölgede şikayet konusu olduğunu görür gibiyim. Gençlerimizin işsizlik sebebiyle göç ettikleri büyük kentlerden dönüşlerini görür gibiyim.

 

 

Evet, bu proje beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Elbette bu saydıklarımın gerçekleşmesi için zamana ve istikrarlı bir ekonomiye ihtiyaç var. Doğru yönetilen, akılcı ve yerinde yatırımlarla yazdıklarımın hepsine ve daha fazlasına ulaşmanın önünü açan bu proje ile tüm bölge kalkınacak üretici için modernizasyon şart hale gelecektir. Çağı üretim mekanizmaları açısından yakalama arayışına girecek olan üreticinin bu çabası ile de ülkemiz gelişecek ve güçlenecektir.

 

 

2017 yılına bu müjdeyle girmemizi sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

Yazarın Son Yazıları
16.11.2016
18.01.2017
09.12.2016
13.12.2014
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş